Nyhed
20. aug. 2020 | 13:48

Lars Kaalund debuterer som filminstruktør

Foto | Henrik Ohsten
Ulrich Thomsen og Mille Dinesen har det sjovt med instruktør Lars Kaalund, der har taget et mundbind på under optagelserne af spillefilmdebuten Rør ved mig.

Manden bag mindeværdige øjeblikke i Italiensk for begyndere og Den eneste ene går bag kameraet med en film, hvor Mille Dinesen og Ulrich Thomsen spiller hovedrollerne.

Af Nicki Bruun

Lars Kaalund har skabt mindeværdige øjeblikke foran kameraet i film som Italiensk for begyndere og Den eneste ene.

I førstnævnte bløder kærligheden langsomt hans bryske Hal-Finn op til en elskværdig figur, mens han i Susanne Biers kærlighedsdrama fra 1999 udødeliggjorde replikken: ”Hvis du var en ludobrik, var du så slået hjem nu?”

Nu bevæger skuespilleren sig bag kameraet for at instruere sin spillefilmdebut Rør ved mig.

Det er en komedie om en midaldrende kvinde, der forelsker sig i en meget yngre mand, da hendes husbond meddeler, at han vil skilles.

Hovedrollen spilles af Mille Dinesen, som Kaalund tidligere har instrueret i afsnit af Rita, mens hendes mand spilles af Ulrich Thomsen. I rollen som den unge, romantiske partner ses talentet Troels Kortegaard Ullerup.

Optagelserne til filmen er allerede i gang i Aarhus, hvor Rør ved mig har fået støtte af Den Vestdanske Filmpulje.

”Vi har nu været i gang i et par dage, og det er en fornøjelse at arbejde med et rigtig dygtigt hold og skuespillere af meget stort format,” udtaler Lars Kaalund i en pressemeddelelse.

”Scenerne, vi arbejder med i denne uge af vores optagelser, beskriver et ægteskab i opløsning og kaster en del tragikomiske situationer af sig, som jeg synes, at vores stærke cast formår at løfte helt utrolig godt.”

”Så vores ambition om at lave en både sjov, dramatisk og romantisk film om et ret alvorligt emne, lever rigtig godt. Og jeg håber meget, at tonen i filmen og de omstændigheder og dilemmaer, vores karakterer havner i, vil være genkendelige for publikum.”

Dygtige skuespillere
Manuskriptet til Rør ved mig er skrevet af Morten Dragsted – der har stået bag ungdomsfilm som Råzone og Lev stærkt – i samarbejde med Lars Kaalund.

Filmen produceres af selskabet Deluca Film og har foruden støtten fra Den Vestdanske Filmpulje fået penge fra Markedsordningen på Det Danske Filminstitut og TV 2.

På rollelisten finder man også dygtige skuespillere som Mia Lyhne, Mille Lehfeldt, Casper Crump og Pernille Højmark.

Rør ved mig får biografpremiere den 4. november 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko