Cannes 2021
15. juli 2021 | 17:05

Léa Seydoux kommer ikke til Cannes

Foto | Hanna Csata
Léa Seydoux spiller over for Gijs Naber i Story of My Wife, der er en af tre film i Cannes-festivalens hovedkonkurrence, hvor den franske skuespiller medvirker.

Et af festivalens hovednavne melder officielt afbud, da hun ikke er nået at blive raskmeldt efter at være blevet smittet med covid-19.

Af Claus Christensen

Cannes-festivalen ser ud til at have undgået den massesmitte, som ellers syntes at være uundgåelig, når man midt under pandemien sætter flere tusinde journalister og filmfolk sammen i tætpakkede biografer.

Til gengæld lykkedes det ikke at få et af årets hovednavne, Léa Seydoux, der vandt Guldpalmen i 2013 med Adèles liv og medvirker i den kommende James Bond-film No Time to Die, til Cannes.

”Trist nok er jeg nødt til at være i selvkarantæne i Paris, og jeg vil derfor ikke have mulighed for at deltage i Cannes-festivalen i år,” udtaler den 36-årige skuespiller i en pressemeddelelse.

”Jeg ville ønske, at jeg kunne fejre filmens tilbagevenden til min yndlingsfestival. Men det er i alles interesse at være på den sikre side, og at jeg gør mit til, at alle kan være trygge og forbliver sunde.”

Selv om Léa Seydoux er dobbelt vaccineret, har hun under en filmoptagelse fået covid-19. Hun har håbet på, at hun kunne nå at få en raskmelding, men den er altså ikke kommet i tide.

Tog afstand fra instruktør
Léa Seydoux medvirker i hele fire film på festivalen, tre af dem i hovedkonkurrencen.

Hun spiller en fængselsbetjent i Wes Andersons The French Dispatch, mens hun er den uudgrundelige hustru i ungarske Ildiko Enyedis The Story of My Wife, der havde premiere i går.

I dag er der premiere på Bruno Dumonts France, hvor Léa Seydoux spiller hovedrollen. Endelig er hun med i Arnaud Desplechins Deception, der bliver vist uden for konkurrence.

Det vakte stor opmærksom, da Léa Seydoux undsagde instruktøren af Adèles liv, Abdellatif Kechiche, som hun følte havde presset hende til at lave grænseoverskridende sexscener.

Hun forsikrer dog i sin pressemeddelelse, at hun har det godt med de fire instruktører på årets festival.

”Jeg applauderer alle fire instruktør og de medvirkende for deres bemærkelsesværdige præstationer. På afstand og i tankerne er jeg med jer med hele mit hjerte,” lyder det fra skuespilleren.

Kommentarer

Claus Christensen

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør dækker for fjortende gang Cannes-festivalen.

Ser samtlige film i hovedkonkurrencen og vurderer dem i Ekkos stjernebarometer.

Går på opdagelse efter perler i sidekonkurrencen Un Certain Regard og parallelkonkurrencerne Director’s Fortnight og Critics’ Week.

Årets festival løber fra 6. til 17. juli.

© Filmmagasinet Ekko