Nyhed
25. apr. 2022 | 15:32 - Opdateret 26. apr. 2022 | 10:14

Dansk film dyster om hæderkronet filmpris

Foto | FreibeuterFilm, Final Cut for Real, Deblokada Produkcija
Homoseksuelle Hans ryger ind og ud af fængslet i Grosse Freiheit, Amin flygter fra krigen i Afghanistan i Flugt, og den bosniske tolk Aida kæmper for fred i Quo Vadis, Aida?

Stem på Flugt, Quo Vadis, Aida? eller Grosse Freiheit – der kan ses i aften i København og Aarhus – og vind rejse til Strasbourg.

Af Claus Christensen

LUX Audience Award er en europæisk pris, der siden 1997 har fremhævet årets store europæiske filmbedrifter.

Prisen uddeles af Europa-Parlamentet, men alle og enhver kan være med til at bestemme, hvem vinderen skal være.

Blandt tidligere vindere tælles mesterværker som tyske Good Bye Lenin!, polske Ida og italiensk-franske Call Me By Your Name.

Sidste år vandt rumænske Collective, som spidder landets sundhedssystem og i Ekko fik fem stjerner af sundhedsdirektør – og filmnørd – Søren Brostrøm.

I år er danske Flugt, Quo Vadis, Aida? og Grosse Freiheit de tre nominerede film, som du kan stemme på her.

Grosse Freiheit vises i aften i Grand Teatret i København og i Øst for Paradis i Aarhus. Filmen, som Ekkos anmelder giver fem stjerner, vises også den 10. maj i Empire Bio og den 19. maj i Valby Kino.

Sebastian Meises drama handler om en mand, der i efterkrigstidens Tyskland ryger ind og ud af fængsel, fordi han er homoseksuel. I fængslet møder han en morddømt, som først fylder ham med afsky, men langsomt udvikler forholdet sig til kærlighed.

Du kan stemme på Grosse Freiheit og være med i konkurrencen om en tur til Strasbourg, hvor LUX Audience Award bliver afholdt den 8. juni 2022.

Men du kan også vælge at give din stemme til Jonas Poher Rasmussens flygtningedrama Flugt, der skrev historie med tre Oscar-nomineringer.

Den tredje og sidste kandidat er Quo Vadis, Aida?, der skildrer massakren i Srebrenica, hvor serbiske tropper under den jugoslaviske borgerkrig henrettede 8.000 bosniere.

Flugt og Quo Vadis, Aida? kan ses på diverse streamingtjenester.

Afstemningen slutter den 25. maj.

Trailer: Grosse Freiheit

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko