Nyhed
29. juni 2020 | 22:56

Medie: Mads Mikkelsen havde vundet i Cannes

Foto | Henrik Ohsten
Mads Mikkelsen spiller i Druk en udslukt gymnasielærer, der genfinder gnisten, da han begynder at drikke i arbejdstiden.

Thomas Vinterbergs Druk begejstrer ifølge magasinet Indiewire opkøbere, der har set filmen og især er faldet for hovedrolleindehaveren.

Af Casper Hindse

Det var både glædeligt og ærgerligt, da Cannes-festivalen bekendtgjorde, hvilke film der ville have fundet vej til Croisetten i 2020. 

Glædeligt, fordi festivalen 3. juni kunne meddele, at Thomas Vinterbergs Druk havde været et af de værker, som skulle en tur på den røde løber. 

Ærgerligt, fordi det selvfølgelig ikke skete, eftersom festivalen på grund af coronakrisen for første gang i 42 år ikke kunne gennemføres. 

Druk er dermed en af 56 film, der kan prale af at have fået ”Cannes-stemplet”, selv om den altså ikke har været vist i hverken konkurrencer eller sideprogrammer i Sydfrankrig. I alt søgte 2067 film om at få en plads i solen. 

Men nu viser det sig, at Druk faktisk er blevet vist for en udvalgt skare.

”Den ser god ud”
Distributøren Trust Nordisk stod forleden bag en såkaldt online-markedsvisining for potentielle opkøbere. På engelsk har filmen fået titlen Another Round, og begejstringen var stor.

Det amerikanske medie IndieWire fortæller i sin podcast, at de har forhørt sig hos dem, der var inviteret til visningen – en visning, som redaktør og chefkritiker Eric Kohn i øvrigt forsøgte at snige sig med til. Uden held.

”Jeg har talt med flere, der var til stede, og de siger, at Mads Mikkelsen ville have vundet prisen for bedste mandlige skuespiller,” siger Eric Kohn i podcasten.

”Ja, den ser god ud,” svarer redaktør uden portefølje, Anne Thompson.

Mads har vundet før
For nu at blive i Druk-jargonen er dette naturligvis en gratis omgang. Vi aner ikke, hvem Mikkelsen ville have været oppe imod.

Filmfestivalen i Cannes har tidligere været begejstret for samarbejdet mellem Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg. I 2012 hjemtog Mikkelsen skuespilprisen i Cannes for sin præstation i Vinterbergs Jagten.

Druk får dansk biografpremiere 24. september i år.

Den handler om fire mænd, der beslutter sig for til daglig at have en rimelig promille i blodet. På den måde kan de måske slippe væk fra hverdagens trivialiteter.

Mads Mikkelsen leverer efter sigende en gribende præstation som Martin, der fuldstændigt har mistet gnisten, indtil han begynder at drikke.

Trailer: Druk

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko