Nyhed
03. juni 2020 | 19:17 - Opdateret 03. juni 2020 | 21:33

Officielt: Druk får Cannes-stempel

Foto | Jan Buus
Thomas Vinterberg brød igennem på Cannes-festivalen i 1998 med Festen. Fjorten år senere vendte han tilbage med Jagten, og i 2020 ville han have deltaget med Druk, hvis coronavirus ikke var kommet i vejen.

Thomas Vinterbergs åbningsfilm i næste sæson af Biografklub Danmark får international hæder i fornemt selskab på verdens førende filmfestival. Også dansk animationsdokumentar er blandt de udvalgte.

Af Nicki Bruun

Jungletrommerne havde lydt på forhånd, men her til aften blev det officielt bekræftet: Thomas Vinterbergs Druk er blevet udtaget til Cannes, som trods aflysning af årets festival på grund af coronakrisen alligevel har offentliggjort et program.

Dermed får Druk – med Mads Mikkelsen i hovedrollen som gymnasielærer, der eksperimenterer med hverdagsdruk – et såkaldt Cannes-stempel. Det viser, at filmen er i det fornemme selskab med en udtagelse til det officielle program på verdens førende festival.

Cannes-festivalen afslørede hele programmet bestående af 56 film på et pressemøde i Paris. De er blevet udvalgt blandt de 2067 indsendte film.

Blandt titlerne finder man også Wes Andersons The French Dispatch, Pixar-filmen Soul og hele to film af britiske Steve McQueen: Mangrove og Lover’s Rock.

Usædvanlig styrke
Thomas Vinterberg blev første gang udtaget til Cannes-festivalen i 1998 med sin skelsættende dogmefilm Festen og vendte tilbage med Jagten i 2012.

”Thomas, Zentropa og Cannes-festivalen har en historik, der rækker langt tilbage, og vi er meget begejstrede over at være en del af Cannes igen. Vi er stolte over at være i fornemt selskab med nogle af årets bedste film fra hele verden,” udtaler filmens producere Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing i en pressemeddelelse.

Druk er en film, der har krævet usædvanlig styrke, sammenhold og masser af kærlighed. Vi vil gerne benytte den her glædelige lejlighed til at sende en varm tak til Thomas, filmens spillere og hold.”

I sidste uge blev det meldt ud, at Druk åbner den næste sæson af Biografklub Danmark med premieredato den 24. september.

Kommentarer

Ekko #85

Vi varmer op til Thomas Vinterbergs Druk med essay om druk i filmhistorien i Ekkos aktuelle nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem få to gratis biografbilletter og halv pris på tolv kvalitetsfilm.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko