Nyhed
08. juli 2022 | 15:47

Mads Mikkelsens hemmeligheder i nyt Ekko

Foto | Nicolas Guerin
En hemmelighedsfuld Mads Mikkelsen med pegefingeren for læberne indtager forsiden af Ekko #91, hvor der er et stort portræt af skuespilleren baseret på samtaler med over tyve af hans venner og bekendte.

Vi fortæller historien om den danske verdensstjerne, går bag om tilblivelsen af filmen om Bamse, skildrer skandalen omkring Holy Spider og lader udskældt Oscar-instruktør svare på tiltalen.

Af Claus Christensen

Mads Mikkelsen er Danmarks største stjerne nogensinde, men egentlig ved vi meget lidt om ham.

Han bidrager gerne til imaget som naturtalentet, der stiller sig foran et kamera og leverer varen i første hug. Et andet billede tegner sig imidlertid, når Ekko som det første medie fortæller historien om Mads fra barndommen på Nørrebro til succesen i Hollywood.

Læs det store portræt i Ekko #91, hvor en hemmelighedsfuld Mads Mikkelsen med pegefingeren for læberne indtager forsiden. Magasinet er på gaden nu og på vej hjem til abonnenter, som allerede kan læse det digitalt på vores app. Det kan også bestilles separat, mens nye læsere ved at tegne abonnement får en ekstra filmgave med.

Det nye sommernummer er spækket med andre spændende artikler.

Det danske seriemorderdrama Holy Spider har med sin solidariske og utilslørede skildring af prostituerede kvinder i Iran fremkaldt så megen vrede i præstestyret, at det efter verdenspremieren er nødvendigt i rulleteksterne at anonymisere iranske filmfolk, der stadig bor i landet.

”De håbede nok, at jeg ville begå selvmord,” siger hovedrolleindehaveren Zar Amir Ebrahimi, der i sin tid flygtede fra Iran for at undgå piskeslag, efter en sexvideo med hende blev lækket til offentligheden. Vi tegner et portræt af skuespilleren og skildrer skandalen omkring Holy Spider.

Hvem skal skræmmes?
Jordan Peele bragede igennem med gyseren Get Out og er snart aktuel med endnu en af slagsen, Nope. Men hvem skal skræmmes? spørger Samina Yasmin Jakobsen, som diskuterer, om black horror er kalkuleret underholdning til et hvidt publikum.

Joachim Trier og Eskil Vogt gør status over deres hovedværk – Oslo-trilogien – og diskuterer, hvordan byen og de selv har forandret sig over seksten år.

Frelle Petersen imponerer kritikerne med empatiske skildringer af livet i Sønderjylland i Bodil-vinderen Onkel og den aktuelle Resten af livet. En journalist og fotograf tager på køretur med instruktør rundt i hjemstavnen.

Efterårets store danske film bliver dramaet om dansktop-sangeren Bamse. Manuskriptforfatteren Bo hr. Hansen skriver i et essay i 24 punkter, hvad der har fået en eks-punker med rødder i en pæn nordsjællandsk forstad til at fordybe sig i det folkelige ikon.

Sandhed og løgn
I temaet ”Sandhed og løgn” spørger vi instruktør Ole Bornedal og forfatter Birgithe Kosovic, hvor grænsen går for fiktionens fortolkning af historiske begivenheder.

”Jeg har indkaldt mig selv som jurymedlem i århundredets retssag,” skriver komikeren Sofie Skriver, som i seks uger sad klinet til skærmen for at blive klog på dramaet mellem Johnny Depp og Amber Heard.

Christoffer Guldbrandsen inviterer os ind i klipperummet under arbejdet med en opsigtsvækkende dokumentar om stormen på Kongressen i USA og Trumps løgnagtige rådgiver, Roger Stone. Instruktøren bruger chokerende optagelser af sit eget hjertestop til at finde sprækker af menneskelighed hos rådgiveren.

Feras Fayyad fik Oscar-succes med The Cave og De sidste mænd i Aleppo om borgerkrigen i Syrien. Stemplet som bedrager og sexkrænker forsvandt han efterfølgende fra den danske filmbranche. Nu fortæller han sin side af sagen.

Landets største anmeldelsessektion
Sommernummeret byder også på Connie Nielsen, Per Pallesen, Jacob Stegelmann, Arne Bro, Gabriel Bier Gislason, Amalie Næsby Fick og talentet Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

I landets største anmeldelsessektion kaster vi mange stjerner efter en lang række kommende biograffilm. Det gælder Guldpalmevinderen Triangle of Sadness, Park Chan-wooks Decision to Leave, Bamse, Holy Spider, Ingen kender dagen og Natten har øjne.

Vi anmelder serier, heriblandt Jonas Risvigs Drenge og engelske This Is Going to Hurt.

Kommentarer

Ekko #91

Mads Mikkelsen er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Vi fortæller som det første medie nogensinde hele historien om skuespillerens rejse fra barndommen på Nørrebro til succes i Hollywood.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko