Nyhed
07. juni 2024 | 12:58

Martin Brygmann lukker sit kommentarspor

Foto | TV 2

I 2011 optrådte Martin Brygmann til Zulu Comedy Galla med den komiske karakter Todd, en australsk kropskunstner, der bruger sine ædlere dele som musikinstrumenter. 

Mens multikunstneren er i retten for at hindre afsløringer i en kommende DR-dokumentar, er hans Instagram-konto blevet begrænset.

Af Karoline Balstrøm

Iklædt kødfarvet body-suit og bandana står en storsmilende Martin Brygmann med armen rundt om kendte danskere.

Komikerens Instagram har det sidste halve år budt på billeder af velkendte gæster, der har medvirket i Martin Brygmanns podcast på Podimo.

Nu har den folkekære entertainer dog lukket for kommentarsporet på sin Instagram, hvor han i skrivende stund har over 103.000 følgere. Det sker efter afsløringer om, at DR planlægger at vise en dokumentar om sexisme, hvor Brygmann bliver omtalt.

Martin Brygmanns Instagram-konto har været præget af indlæg om hans samarbejde med podcast-giganten Podimo de sidste måneder.

Hos medieproducenten har multikunstneren siden januar 2024 haft en podcast – kaldet Toddcast – hvor hans alterego, australieren Todd, styrer en fiktiv brevkasse.

Foreløbig er det stadig muligt at skrive i kommentarsporet på Martin Brygmanns Facebook-side, hvor figuren Todd også har figureret fast. Facebook-siden beskrives som ”den helt officielle og af Martin selv (i egen høje portion) bestyrede side”.

Kropskunstner
Todd kaldes af Brygmann for en ”kropskunstner”, og komikeren har anvendt karakteren i over et årti, blandt andet under en optræden ved Zulu Comedy Galla i 2011, hvor han byggede et helt nummer op om en vis legemsdel.

Toddcast har kørt på Podimo siden den 11. januar i år. Spørgsmålene til Todds fiktive brevkasse er blevet besvaret af blandt andre skuespiller og komiker Rasmus Botoft, hjerneforsker Peter Lund Madsen og naturformidler Sebastian Klein.

Podcasten har original musik komponeret af Martin Brygmann selv, og musikken er produceret og fremført af multiinstrumentalisten Ole Kibsgaard, der også flere gange har gæstet podcasten. 

Det blev i alt til seksten episoder, inden Toddcast stoppede den 17. april – blot tre måneder efter den blev lanceret.

Ekko har kontaktet Podimo for en kommentar om mediehusets kortvarige samarbejde med komikeren.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko