Nyhed
06. juni 2024 | 16:42 - Opdateret 07. juni 2024 | 10:00

Martin Brygmann vil stoppe DR-dokumentar

Foto | Skafte Rumle

I de seneste tre Far til fire-film har Martin Brygmann haft hovedrollen som Far, men han var første gang på rollelisten i Far til fire gi’r aldrig op fra 2005.

Den populære skuespiller og musiker er involveret i en sag, hvor han forsøger at stoppe en kritisk dokumentar, der ifølge kilde handler om sexisme og grænseoverskridende adfærd.

Af Karoline Balstrøm og Claus Christensen

Martin Brygmann er en af Danmarks mest folkekære skuespillere og musikere – fra Det Brune Punktum over Lex & Klatten til Far til fire-filmene.

Men nu er han involveret i et større retssalsdrama, skriver Berlingske.

I Københavns Byret sagsøger han DR, DR’s generalsekretær Maria Rørbye Rønn og produktionsselskabet Impact TV i en sag, der handler om ”forbud og påbud”.

Det oplyses ikke, hvad sagen drejer sig om, men det er ingen hemmelighed, at Impact TV, som sidste år gik konkurs og blev overtaget af Monday Media, længe har arbejdet på en dokumentar om sexisme i musikbranchen. 

På onlineforummet Reddit har der på det seneste været opslag med anonyme anklager mod Martin Brygmann. Han er kendt for satireshows som De fleste ulykker sker med lemmet og komiske sange som Jeg vil i seng med de fleste, hvor han laver sjov med seksuallivet.

”Jeg vil i seng med de fleste / To på 30 og 1.g på Øregård,” synger han i hitsangen.

Berlingske skriver, at 61-årige Martin Brygmann er flankeret af advokat Heidi Højmark Helveg. Hun er ifølge Børsen blevet en go-to-advokat for krænker-anklagede og har blandt andet repræsenteret dirigenten Michael Bojesen, der var i problemer i forbindelse med pigekorssagen i DR.

Langtidsvirkning af møde
En anonym kilde oplyser Ekko om, at DR-dokumentaren skulle være blevet sendt i januar, men at den er blevet bremset. Kilden fortæller til Ekko, at den vil afdække sexisme og grænseoverskridende adfærd i musikmiljøet.

Ekko har talt med flere kilder, der er bange for at stå frem med deres #MeToo-oplevelser.

De fremhæver Sofie Linde som en foregangskvinde, da hun som vært for Zulu Comedy Galla i 2020 stod frem og fortalte om en konkret krænkelsesoplevelse under en julefrokost på DR. Men kilderne er bange for, at de ikke er i stand til at modstå det pres, som Linde blev udsat for. 

Ekko forsøger at få en kommentar fra Martin Brygmann, der i januar i et stort interview med Jyllands-Posten fortalte, at han er holdt op med at drikke alkohol.

Martin Brygmann i Zulu Comedy Galla 2011

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko