Nyhed
12. dec. 2022 | 16:34

Mere succes til Triangle of Sadness

Foto | Plattform Produktion
Både besætning og gæster er på gyngende grund i den vilde satire Triangle of Sadness, som i disse dage nyder stor respekt ved forskellige prisuddelinger.

Ruben Östlunds Guldpalmevinder er blevet nomineret i en af hovedkategorierne ved Golden Globe-uddelingen, mens danske Holy Spider overraskende ikke er kommet med.

Af Nicki Bruun

Weekenden var en stor succes for holdet bag Triangle of Sadness. Filmen vandt fire priser ved den europæiske Oscar-pendant, European Film Awards, hvor både instruktør Ruben Östlund og danske Zlatko Buric blev hyldet.

Og de gode nyheder fortsætter ind i den nye uge.

Triangle of Sadness er nemlig blevet nomineret i en af hovedkategorierne ved den amerikanske Golden Globe-uddeling. Den afholdes af Hollywood Foreign Press Association (HFPA), sammenslutningen af udenlandske filmkritikere i Los Angeles.

De har nomineret Ruben Östlunds Guldpalmevinder i kategorien for bedste musical eller komedie. Her dyster den mod Babylon, The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All at Once og Glass Onion: A Knives Out Mystery, som må siges at være et stærkt felt.

Stadig Oscar-chancer
I den mindre positive ende af skalaen er det desværre ikke blevet til en Golden Globe-nominering for det danske Oscar-håb Holy Spider.

Det kan man faktisk undre sig over.

HFPA har de seneste år kæmpet med kritik om sexisme og manglende diversitet blandt sine medlemmer. Det resulterede i, at prisuddelingen tidligere i år blev afholdt uden vært og publikum, fordi tv-kanalen NBC ikke ville tv-transmittere festlighederne.

I den forbindelse ville en anerkendelse af den dansk-iranske film om en kvindelig journalists jagt på en seriemorder nok have pyntet – også i betragtning af, at filmen er brandaktuel med oprøret i Iran.

Men i stedet har man valgt at nominere en tysk Netflix-genindspilning af Intet nyt fra Vestfronten, det argentinske Amazon Prime-periodedrama Argentina, 1985, det belgiske Cannes-hit Close, den indiske monstersucces RRR og den sydkoreanske film noir Decision to Leave.

Det er hovedsagelig fremragende film, men alligevel kunne man nok have fundet plads til Ali Abbasis Holy Spider.

Der er stadig gode chancer for den danske film, når Oscar-akademiet den 21. december afslører, hvilke femten film der har fået plads på den såkaldte shortlist – som de endelige fem nominerede findes blandt.

Nomineringer før premiere
Der uddeles priser til både film og serier ved Golden Globe-showet, som finder sted den 10. januar med komikeren Jerrod Carmichael som vært.

Et hav af nomineringer er derfor blevet offentliggjort i dag.

Noget af det mest iøjnefaldende er, at James Camerons Avatar 2: The Way of Water har opnået nomineringer – heriblandt bedste film – selv om den endnu ikke har fået global premiere.

Den er dog blevet vist for internationale anmeldere, som altså er temmelig begejstret for opfølgeren til verdens bedst sælgende film.

Også Steven Spielbergs The Fabelmans og Top Gun 2: Maverick har kørt sig i stilling til flere priser. På tv-siden står kampen mellem blandt andre Better Call Saul, Severance og House of the Dragon.

Kommentarer

Ruben Östlund i Ekko

Ruben Östlund er på forsiden af Ekko #90.

Her gav han sit første store interview om Triangle of Sadness.

Filmen får seks stjerner i Ekko #91.

Tegn abonnement her.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko