Cannes 2017
27. maj 2017 | 08:40

Netflix vinder prisen for bedste hund i Cannes

Foto | Netflix
Pudlen Bruno er blevet hædret med den prestigiøse Palm Dog for sin lille rolle i Noah Baumbachs The Meyerowitz Stories, hvor den spænder ben for Dustin Hoffmans selvoptagede kunstnerfar.

Streamingtjenestens puddel i The Meyerowitz Stories får den specielle pris Palm Dog ved en uddeling, hvor også politihunde blev hædret.

Af Nicki Bruun

Snakken går i krogene: Det har ikke været en Cannes-festival, der vil gå over i historien for meget andet end et massivt sikkerhedsopbud og Netflix’ indtog.

Men traditionen tro blev den såkaldte Palm Dog – for bedste hundepræstation – i går delt ud på behørig afstand af den officielle festival, og hæderen gik til pudlen Bruno. Den medvirker i netop en Netflix-film, Noah Baumbachs The Meyerowitz Stories, hvor Dustin Hoffman som kunstner-far falder over hunden.

Juryformand for hovedkonkurrencen, Pedro Almodóvar, sagde ved festivalens begyndelse, at han havde svært ved at forestille sig at give en streaming-film Guldpalmen, hvorfor dette kan blive den eneste pris til Netflix på årets festival.

Med al respekt for Brunos præstation er den dog godt i tråd med resten af festivalen ikke lige så mindeværdig som tidligere år.

Sidste år vandt bulldoggen Nellie en posthum pris for sin uforglemmelige optræden i Jim Jarmusch’ Paterson, hvor hunden er hovedpersonens bedste ven, men også begår en forfærdelig dødssynd.

Også Uggie fra The Artist og de mange vilde hunde fra White God er del af den bjæffende panteon.

Hæder til politihunde
Palm Dog er et ordspil på det franske navn for festivalens hovedpris, Palme d’Or. Prisen blev etableret i 2001 af kritikere og er ikke en del af den officielle festival.

Palm Dog-komitéen uddeler altid flere priser – den ene mere fjollet end den anden – men i år var der faktisk også et alvorligt format over en af priserne.

Tre politihunde – Lilou, Glock og Even – blev nemlig hædret for deres trods alt vigtigere arbejde end skuespil. De har været en del af det øgede sikkerhedsopbud og passet på festivalens gæster med faste patruljeringer.

”Denne pris hædrer alle hunde i verdenen, som er en del af kampen mod terror. De seneste dage er vi blevet mindet om det ofte ubesungne arbejde, de gør for at beskytte os alle,” sagde stifteren af Palm Dog, Toby Rose, ved gårsdagens overrækkelse.

Således var de firbenede også på pletten, da der den anden dag var bombefrygt i festivalens næststørste biografsal, Debussy.

”Alle blev bedt om at gå. Et sikkerhedshold med to hunde gik ind, mens vi var på vej ud. Det var heltemodigt i disse mørke og mærkelige tider,” sagde jurymedlem Kate Muir, som også er chefkritiker for den engelske avis The Times.

Juryen består af en række britiske anmeldere på festivalen, deriblandt Damon Wise fra Empire, der også sidder i Ekkos kritikerpanel, hvor han bedømmer hovedkonkurrencens film.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er den 70. af slagsen.

Den løber i år fra 17. til 28. maj 2017.

© Filmmagasinet Ekko