Cannes 2017
19. maj 2017 | 13:57

Netflix får flere problemer i Cannes

Foto | Netflix
I Okja forsøger den unge pige Mija (An Seo Hyun) at redde sin bedste ven, der er et kæmpe grisevæsen, fra en multinational virksomhed. Den multinationale virksomhed bag filmen, Netflix, har et ganske andet problem.

Festivalen virkede nærmest ude efter streamingtjenesten, da Okja i dag blev vist for pressen i forkert format med dertilhørende forsinkelse og buhråb.

Af Nicki Bruun

Det har skabt kurrer på tråden i flere omgange, at streamingtjenesten Netflix har to film i hovedkonkurrencen på årets festival.

Først blev de franske biografer sure, fordi filmene kommer direkte på Netflix og altså ikke får en biografpremiere. Så udtalte Pedro Almodóvar, at film ikke skal ses på en lille skærm, og endelig gik der i morges ged i visningen af Bong Joon-hos godhjertede monsterfilm Okja.

Verdenspressen havde kæmpet i lange køer for i tide at nå gennem de nye kropsscannere, der er sat op for at øge sikkerhedsforanstaltningerne på årets festival. Men da forsamlingen endelig var på plads i Grand Theatre Lumière, og filmen tonede frem på lærredet, var toppen af billedet skåret af.

Publikum begyndte at buhe, men festivalen reagerede ikke, måske fordi man troede, at reaktionen var rettet mod Netflix-logoet. Til sidst reagerede festivalen og fik med et kvarters forsinkelse rettet op på fejlen.

Ventetiden bevirkede imidlertid kun, at kritikerne buhede endnu mere, da Netflix-logoet kom til syne på lærredet for anden gang.

Netflix’ anden film i hovedkonkurrencen, Noah Baumbachs The Meyerowitz Stories, bliver vist om morgenen søndag den 21. i Cannes og kan nok godt forberede sig på en hård modtagelse.

Næppe sabotage
Det kunne næsten virke, som om Cannes-festivalen saboterer Netflix, men det er næppe tilfældet.

Den kinesiske film Goddesses in the Flames of War, der vises på det sideløbende marked for distributører, blev nemlig i dag ligefrem aflyst, da den også oplevede tekniske problemer, skriver Deadline.

Festivalen har da også hurtigt været ude og undskylde for miseren omkring visningen af Okja i en officiel pressemeddelelse:

”Et teknisk uheld stoppede visningen af Bong Joon-hos Okja ved pressevisningen i morges. Det skabte en afbrydelse på få minutter, men efterfølgende fortsatte visningen, som den plejer.”

”Problemet skyldtes udelukkende festivalens tekniske departement, som undskylder til instruktøren, hans hold, producerne og publikum.”

Okja har delt vandene i Ekkos stjernebarometer, hvor den får fra én stjerne til Guldpalmen.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er den 70. af slagsen.

Den løber i år fra 17. til 28. maj 2017.

© Filmmagasinet Ekko