Nyhed
30. okt. 2017 | 23:19 - Opdateret 31. okt. 2017 | 00:48

Spacey anklaget for overgreb på fjortenårig

Foto | David Giesbrecht
Kevin Spacey har i fem sæsoner spillet den magtfulde og kyniske præsident Frank Underwood i House of Cards.

Den kommende sæson af House of Cards bliver den sidste. Det meddeler Netflix efter beskyldninger mod Kevin Spacey for upassende, seksuel opførsel over for en fjortenårig dreng i 1986.

Af Nicki Bruun

Mens Harvey Weinstein nok var vellidt af mange, men også havde godt med fjender i Hollywood allerede inden anklagerne mod ham, er Kevin Spacey noget nær den mest populære og folkekære skuespiller i den amerikanske filmbranche.

Men Kevin Spacey har fået meget alvorlige ridser i lakken, efter at skuespilleren Anthony Rapp fra Star Trek: Discovery er kommet med en voldsom anklage mod ham.

I et interview med internetmediet Buzzfeed fortæller Anthony Rapp, at Kevin Spacey forgreb sig seksuelt på ham, da Rapp var kun fjorten år. Det skete angiveligt til en fest i Spaceys lejlighed i 1986, hvor Rapp var til stede og så fjernsyn på Kevin Spaceys værelse.

Den ældre skuespiller kom ifølge i dag 46-årige Anthony Rapp ind på værelset og gjorde seksuelle tilnærmelser ved at løfte den unge dreng op og lægge sig oven på ham.

”Min mave vender sig. Den dag i dag kan jeg stadig ikke forstå en masse aspekter omkring det. Det er dybt forvirrende for mig,” siger Anthony Rapp til Buzzfeed.

Dårlig undskyldning
Kort efter, at artiklen kom ud, skrev Kevin Spacey på sin Twitter-profil:

”Jeg er mere end forfærdet over at høre denne historie. Jeg kan ærligt talt ikke huske situationen, som har fundet sted for over 30 år siden. Men hvis jeg opførte mig, som han beskriver, skylder jeg ham den dybeste undskyldning for, hvad der har været upassende fuld adfærd, og jeg beklager de følelser, han har båret på i alle de år.”

Dernæst bruger Kevin Spacey den alvorlige anledning til at afsløre, at han er homoseksuel.

”Mine nærmeste ved, at jeg har haft forhold til både mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd i løbet af mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand.”

Den del har stødt interesseorganisationen for homoseksuelles rettigheder, GLAAD, som har påpeget, at homoseksualitet ikke kan forklare og undskylde et overgreb på en mindreårig dreng.

Korthuset vælter
Kevin Spacey er kendt for roller i film som American Beauty og The Usual Suspects, som han begge vandt en Oscar for.

De seneste år har skuespilleren dog mest været synonym med den amerikanske politiker Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards, der har kørt i fem sæsoner.

I kølvandet på beskyldningerne har Netflix ifølge branchemediet Variety offentliggjort, at den kommende sjette sæson, der er under produktion og kommer i 2018, vil blive seriens sidste.

Sammen med producenten Media Rights Capital har streamingtjenesten udsendt en pressemeddelelse.

”Media Rights Capital og Netflix er dybt bekymret over nyheden om Kevin Spacey. Som reaktion tog ledere fra begge virksomheder til Baltimore (hvor optagelserne foregår, red.) i eftermiddag for at mødes med holdet og sikre, at de føler sig trygge og bliver støttet. Som det tidligere var planlagt, er Kevin Spacey ikke på settet på nuværende tidspunkt.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko