Nyhed
11. okt. 2019 | 11:12

Refn laver serie om hævngerrig politimand

Foto | Amazon Studios
Nicolas Winding Refn brugte godt med tid på at optage Too Old to Die Young, og nu har instruktøren kastet sig over et nyt serieprojekt i samme boldgade.

”Det bliver en ren, actionfyldt horror-odyssé,” siger Nicolas Winding Refn, der er på vej med en serieudgave af kulttrilogien Maniac Cop for HBO.

Af Nicki Bruun

Selv om afsnit fire og fem blev vist i Cannes, er det synd at sige, at Nicolas Winding Refns Amazon-serie Too Old to Die Young er blevet det store tilløbsstykke.

Med en spilletid på tretten timer i de ti afsnit fulde af skiftevis drævende langsommelighed og bestialsk action er den dog helt sin egen.

Og nu forsætter instruktøren stilen og laver endnu en tv-serie, der foregår i Los Angeles’ kriminelle underverden, skriver branchebladet Variety.

Refn arbejder på en serieudgave af de tre kultfilm Maniac Cop for ingen ringere end HBO og det franske selskab Canal Plus. Men han producerer serien i sit eget selskab byNWR, som også er navnet på hans side dedikeret kultfilm.

Vildeste ambitioner
Maniac Cop
er en trilogi, som kom fra 1988 til 1993. Den handler om en politimand, der vender tilbage fra de døde for at tage hævn over sine fjender.

”At lave Maniac Cop som serie giver os muligheden for at indfri vores vildeste ambitioner og nå et kæmpe publikum gennem HBO og Canal Plus,” udtaler Nicolas Winding Refn i en pressemeddelelse.

”Serien bliver en ren, actionfyldt horror-odyssé. Med tanke på verden tilstand lige nu, er Maniac Cop også en kommentar til civilisationens forfald.”

Succes og konkurs
Nicolas Winding Refn har siden gennembruddet med Pusher i 1996 haft flere op- og nedture end de fleste instruktører.

Han gik konkurs efter Fear X (2003), men lavede i 2008 en af karrierens bedste film med Bronson og blev for alvor lukket ind i det gode selskab med Drive i 2011.

Men opfølgerne Only God Forgives og The Neon Demon floppede ved billetlugerne, og derefter har Refn bevæget sig mere og mere over i serieland.

Instruktøren har længe også haft en krimiserie med titlen Les Italiens i forproduktion, men hvad der sker med den, vides ikke. Der forlyder heller intet om, hvornår Maniac Cop kommer på skærmen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko