Nyhed
30. nov. 2017 | 13:34

Nicolas Winding Refn går Trump i bedene

Foto | Nicolas Winding Refn
En rød kasket med teksten ”Make TV Great Again" pryder Nicolas Winding Refns hoved, når han viser rundt i forfatterrummet på serien Too Old to Die Young.

”Make TV Great Again,” proklamerer den danske instruktør i en video, hvor han inviterer ind i forfatterrummet til sin kommende serie Too Old to Die Young.

Af Nicki Bruun

Tidligere i år kom det frem, at Nicolas Winding Refn skulle instruere en tv-serie for streamingtjenesten Amazon.

Nu byder den danske instruktør i en video på Twitter velkommen til første dag på produktionen af Too Old to Die Young, som ifølge Refn skal optages over de næste ti måneder.

Og Nicolas Winding Refn gør det med stil og et glimt i øjet. Han er nemlig iført en rød kasket med en tydelig reference til den amerikanske præsident Donald Trump: ”Make TV Great Again.”

”Det er næsten som at have en eksistentiel krise hver dag. Men kreativitet handler om at forvandle sine svagheder til sine styrker,” siger instruktøren med et lille smil, mens han går rundt i forfatterrummet, hvor der hænger lapper med papir om de enkelte afsnit.

”Jeg glæder mig til, at alle deltager i denne kreative odysse.”

Mordere på eksistentiel rejse
Too Old to Die Young
har fået ti afsnit på Amazon og foregår i den kriminelle underverden i Los Angeles.

Filmstjernen Miles Teller, der slog igennem som trommeslager i Damien Chazelles Whiplash, vil for første gang medvirke i en tv-serie. Her bliver han del af et mørkt univers, der lyder klassisk Refn’sk med historien om morderes eksistentielle rejse for at blive samuraier i englenes by.

Nicolas Winding Refn har en gang før instrueret en tv-serie, men det var ikke den store succes. Han stod i 2007 bag to afsnit af den britiske krimiserie Miss Marple.

”Det gjorde jeg ganske enkelt, fordi jeg havde brug for pengene,” har instruktøren tidligere udtalt om arbejdet med tv-serien.

Siden er det dog gået væsentligt bedre for Nicolas Winding Refn, der med anmelderroste succeser som Bronson og Drive for alvor fik genetableret sit navn i filmverdenen efter gennembruddet med Pusher.

Men hans seneste to spillefilm, Only God Forgives og The Neon Demon, har skuffet kritikerne og floppet i biografen.

Instruktøren har en række projekter under opsejling, blandt andet en anden tv-serie, Les Italiens. Men den må nok også vente, for nu er Nicolas Winding Refn øjensynlig travl med Too Old to Die Young i det næste lille års tid.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko