trailer
09. sep. 2019 | 09:59

Nikolaj Coster-Waldau tilbage i dansk film

Foto | Niels Thastum

Verdensstjernen fra Game of Thrones er snart aktuel i den danske film Selvmordsturisten, hvor han gør sig klar til at dø. Se traileren!

Af Nicki Bruun

Nikolaj Coster-Waldau har de seneste otte år bjergtaget det meste af verden med sin rolle som ridderen Jaime Lannister i Game of Thrones.

Successerien sluttede tidligere i år, og nu skal den danske verdensstjerne skabe sig en ny identitet som skuespiller, der ikke er vild efter berømmelsen.

Det fortæller skuespilleren i det nye nummer af Ekko, hvor han siger, at den kommende danske film Selvmordsturisten var en modgift til den vilde action i sidste sæson af Game of Thrones.

”Når I ser det her, er jeg død,” siger Coster-Waldau med en frostgrå skovsnegl på overlæben ind i kameraet i traileren til Selvmordsturisten, hvor han spiller forsikringsagenten Max Isaksen.

Han har en svulst i hjernen og er rejst til et luksus-resort, fordi de har specialiseret sig i aktiv dødshjælp. Men han elsker også sin kone Lærke (Tuva Novotny), og måske kan kærligheden redde ham?

Filmen er instrueret af Jonas Alexander Arnby, der blev uddannet fra den alternative filmuddannelse Super16 i 2004, og i 2014 debuterede med det anmelderroste gyserdrama Når dyrene drømmer, som blev vist i parallelkonkurrence på Cannes-festivalen.

Nu er Arnby tilbage med en film, der heller ikke lader til at gå den slagne vej. Den foregår hovedsageligt i et bjergrigt og billedskønt landskab og byder på dybt eksistentielle spørgsmål – ofte formuleret på engelsk.

Blandt de medvirkende på filmholdet kan nævnes production designer Simone Grau Roney, der har arbejdet på Lars von Triers seneste film, samt den græske auteur Yorgos Lanthimos’ faste klipper Yorgos Mavropsaridis, der har haft med perler som The Favourite og The Lobster at gøre.

Selvmordsturisten får premiere den 21. november.

Kommentarer

Ekko #83

Stort interview med Nikolaj Coster-Waldau i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt. Hvis du tegner årsabonnement, får du en gratis biografbillet og sommernummeret med tema om Tarantino.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko