Nyhed
23. mar. 2004 | 19:16

Nordkraft bliver til film

Ole Christian Madsen filmatiserer kritikerrost bestseller.
Af Claus Christensen
Den er blevet rost og har ligget på boghandlernes bestsellerliste stort set lige siden udgivelsen. Nu bliver den til en film! Jakob Ejersbos socialrealistiske roman fra pushermiljøet i Aalborg, Nordkraft, har slået benene væk under en af dansk film yngre talenter, instruktøren Ole Christian Madsen.

"Jeg har aldrig før taget udgangspunkt i en bog, men det var nødvendigt," siger Ole Christian Madsen, som tidligere har instrueret Edderkoppen og En kærlighedshistorie. "For her er de jo: tre unge skæbner i en større by i Danmark, og de kæmper for at klare sig i livet. De går på kanten af en afgrund og må hele tiden passe på ikke at falde i."

Filmoptagelserne starter 31. marts, og instruktøren har valgt et hold nye skuespillere til rollerne. Han har også valgt at lade filmen foregå i nutid og ikke i begyndelsen af 1990'erne som i romanen. Det tager forfatteren imidlertid roligt.

"Jeg glæder mig meget til at se Aalborg på det store lærred og er utroligt spændt på, hvordan Ole Christian Madsen og hans hold omsætter min roman til levende billeder," siger Jakob Ejersbo. Filmen ventes at få dansk premiere i marts 2005.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko