Nyhed
01. mar. 2016 | 17:58 - Opdateret 01. mar. 2016 | 20:15

Dansk streamingside åbner med Fetterlein

Foto | Jasper Spanning
På mandag åbner streamingtjenesten Mashed.net med komedieserien FETTER, der har eks-tennisspilleren og reality-stjernen Frederik Fetterlein i hovedrollen og er inspireret af hans liv.

Mashed.net er navnet på en ny dansk streamingtjeneste for serier. Den lægger ud med bare én serie, der til gengæld er produceret specifikt til tjenesten.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

De etablerede streamingtjenester som HBO Nordic, Netflix og Viaplay får nu en dansk konkurrent.

På mandag går mashed.net i luften som en streamingside, der vil udnytte det korte serieformat, som er populært på internettet. Tjenesten lanceres med serien FETTER med Frederik Fetterlein i sin debutrolle.

”Ved at tilføje serie-universer med karakterer og kontinuerlige historier, der spreder sig ud over en eller flere sæsoner, skabes et alternativ eller supplement til de store sociale netværk som eksempelvis Facebook og YouTube, der traditionelt har sat sig på underholdningen og overspringshandlingerne i løbet af dagen,” lyder det i pressemeddelelsen om Mashed.net.

Eksplosiv udvikling
Bag Mashed.net står de tre iværksættere Niels Kau, Michael Aoun og Jacob Raben, der alle tre har en baggrund som producenter af film, tv og reklamer.

Streamingtjenesten vil udelukkende satse på serier med fortløbende historier, som brugerne eksempelvis kan se på mobile platforme som smartphones og tablets.

”Streaming på nettet er i rivende udvikling, og markedet vokser så eksplosivt, at det i 2018 vil være næsten dobbelt så stort som det er i dag. Ikke engang de etablerede supermagter som Netflix og HBO kan tilnærmelsesvis mætte markedet, og der vil være god plads for tjenester som Mashed.net til at folde sig ud,” skriverne folkene bag den nye tjeneste.

Inspireret af Klovn
FETTER
er en fiktionsserie, men inspireret af den tidligere tennisstjerne Frederik Fetterleins liv.

Igennem elleve afsnit forsøger Fetterlein at gøre alt godt, men konstant geråder han sig ud i problemer. Det lyder med andre ord, som om serien er inspireret af Casper Christensens og Frank Hvams Klovn-univers.

Foruden eks-tennisspilleren medvirker komikeren Uffe Holm og en masse kendisser, der mere eller mindre spiller sig selv, heriblandt Peter Aalbæk Jensen, Oliver Bjerrehus og Jonas Schmidt.

De to første afsnit af FETTER kan streames gratis, men derefter er det muligt at købe adgang i 30 dage til resten af serien for 69 kroner.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko