Nyhed
08. juli 2015 | 13:31

Film med Han Solo på vej

Foto | John Jay
Den kommende film med Han Solo i spidsen vil følge oprøreren som en ung mand, så Harrison Ford er diskvalificeret til at spille ham, som han ellers gjorde i den første Star Wars fra 1977.

Den snedige figur fra Oprørsalliancen i Star Wars-serien får sin egen spillefilm, som instruktørerne bag 21 Jump Street og Lego-filmen skal instruere.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Så skete det: Vi får en solo Han Solo-film – uden Harrison Ford!

Den arrogante og snedige figur fra Star Wars-filmenes Oprørsalliance, der mest tænker på sig selv og slet ikke tror på ”the force”, er på vej tilbage, og den gode nyhed er, at projektet er overladt til Phil Lord og Chris Miller.

Det er instruktørduoen bag Det regner med frikadeller, Lego-filmen og de to Jump Street-film, som er højt begavede og kritikerroste komedier.

Vil give en frisk oplevelse
I forbindelse med udmeldingen udsendte Lord og Miller en pressemeddelelse.

”Dette er den første film, vi har arbejdet på, der lige fra starten har virket som en god idé. Vi lover at løbe risici og give publikum en frisk oplevelse, og vi lover at være tro forvaltere af disse karakterer, der betyder så meget for os,” udtaler makkerparret.

De tyvstartede en smule på projektet i Lego-filmen, hvor hovedpersonerne bliver mødt af Han Solo og Chewbacca i The Millenium Falcon.

Garvet manus-mand
Der forlyder intet om, hvor ung Han Solo vil være i filmen, men det virker sandsynligt, at den vil foregå før begivenhederne i den første film fra 1977. Der er foreløbig heller ingen bud på, hvem der vil overtage den berømte rolle fra Harrison Ford.

Miller og Lord får dog ikke ubegrænset råderum. De skal ikke selv skrive manuskriptet, idet Lawrence Kasdan, der skrev på The Empire Strikes Back fra 1980, og som også står bag manuskriptet til den syvende film i Star Wars-sagaen The Force Awakens, har fået den tjans.

Denne gang skriver han sammen med sin søn Jon Kasdan, der tidligere har forfattet og instrueret komedier og tv-serier.

Det er tanken, at filmen skal være en del af en såkaldt Star Wars Anthology-serie. Den skal løbe parallelt med Star Wars-universet og vil fokusere på enkelte figurer.

Den første film i antologien bliver Rogue One, som har Felicity Jones og Forest Whitaker på rollelisten. Filmen får premiere 16. december 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko