Nyhed
11. apr. 2010 | 10:22

Nye filmværter på DR2 Premiere

En instruktør og en lektor skal føre DR’s filmprogram videre.
Af Claus Christensen

Efter et halvt år med skiftende værter fra filmbranchen har DR ansat et fast værtspar på tv-stationens filmprogram, DR2 Premiere.

De nye værter bliver den 32-årige filminstruktør Tea Lindeburg og den 41-årige filmlektor Kasper Bering Liisberg.

Tea Lindeburg er uddannet på den alternative filmskole Super16 i 2006. Hun har instrueret en række kortfilm og musikvideoer samt tredje sæson af satireserien Normalerweize på DR2.

Lektor og born-again Disney
Seerne har allerede haft mulighed for at stifte bekendtskab med energiske Tea Lindeburg. Hun var gæstevært på programmet 8. februar, hvor Prinsessen og frøen fik hende til at erklære, at hun var ”born-again Disney”.

Kasper Bering Liisberg er 41 og har undervist i film på universiteterne i København og Århus samt RUC. Han har også lavet børne- og ungdoms-tv på DR og TV 2.

”Vi har fundet nogle skønne og anderledes værter og filmformidlere i Tea og Kasper. Som filminstruktør og lektor udgør de et interessant match, de har en god indbyrdes kemi, de er passionerede, faglige, og så har de glimt i øjet,” siger programredaktør i DR2’s chefredaktion, Peter Gren Larsen.

I næste Ekko, der er på gaden 5. maj, har Ekko en Q&A med værterne, hvor de blandt andet løfter sløret for deres yndlings- og hadefilm.

Et fund af en vært
DR2 Premiere startede 15. september 2008.

Premiere-redaktionen havde gjort et fund i instruktøren Mikkel Munch-Fals, der med sin friske stil fik seerne til at glemme DR’s hedengangne Bogart med Ole Michelsen.

Men efter et år genoptog Mikkel Munch-Fals sin filmkarriere. Stand-upperen og skuespilleren Lasse Rimmer blev valgt som ny vært, men sprang fra i allersidste øjeblik.

Det fik redaktionen til at forsøge sig med skiftende værter fra filmbranchen – en disposition, som har mødt kritik.     

Biopic og superheltefilm
Seerne kan opleve de nye værter første gang 26. april.

Her forventes værterne at skulle anmelde filmen om den afdøde franske sanger og provokatør, Serge Gainsbourg, komedien Cold Souls med Paul Giamatti (Sideways) og superheltebraget Iron Man 2.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko