Nyhed
09. aug. 2018 | 13:45

Oscar bliver hånet for ny pris

Foto | Chiabella James
Aktuelle Mission: Impossible – Fallout er en af de film, der kunne være i spil til Oscar-uddelingens nye kategori for ”populære” film.

Den årlige prisuddeling får fremover selskab af en kategori for populærfilm, men flere kalder tiltaget desperat.

Af Frederik Bakkerud

Oscar-akademiet har annonceret en ny kategori til næste års prisuddeling: ”Kategorien for en fremragende præstation i populærfilm.”

Ikke siden 2001, hvor animationsprisen så dagens lys, har akademiet tilført nye kategorier til den årlige overrækkelse. Tanken er at rumme en bredere filmsmag og nå et større publikum.

”Ved at indføre denne pris støtter bestyrelsen et bredt funderet hensyn til kvalitet i alle film,” skriver Oscar-akademiet i en pressemeddelelse.

Akademiet oplyser desuden, at tv-transmissionen fremover skæres ned til under tre timer, som er omtrent en time mindre end i år. Det sker ved at flytte en række mindre fremtrædende kategorier over i reklamepauserne og bringe dem i en forkortet version på tv.

”Vi forpligter os til at producere et underholdende show på tre timer og levere en mere tilgængelig Oscar-uddeling til vores seere verden over,” lyder det.

Bedste dyr i birolle
De amerikanske seertal til Oscar-showet har været støt faldende siden 2014 og var i år det laveste nogensinde.

Med flere indgreb i de senere år – såsom udvidelsen fra fem til ti nominerede i kategorien for bedste film – tegner der sig så småt et billede af desperation hos det aldrende Oscar-akademi.

Den nye kategori bliver da også hånet fra flere sider.

Branchebladet Variety kalder således den nye pris for ”MTV Movie & TV Awards” og foreslår syv absurde kategorier, akademiet kunne indføre, såsom prisen for ”bedste præstation af et dyr i en birolle”.

Der er også forvirring om, hvad den nye pris indebærer, og hvem den kan gives til. Hvad kendetegner en ”populær” film? Det oplyser Oscar-akademiet ikke noget om.

Den 91. Oscar-uddeling løber af stablen til februar næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko