Nyhed
04. mar. 2021 | 12:00

Oscar-favorit kommer hurtigt på Disney+

Foto | Joshua James Richards
Fern (Frances McDormand) rejser ud for at leve i de store amerikanske vidder, hvor livet er hårdt, men naturen smuk.

Det prisvindende mesterværk Nomadland med Ekkos forsidestjerne Frances McDormand i hovedrollen kan snart streames i Danmark, men kommer også i biografer, når de åbner.

Af Nicki Bruun

Den uforfængelige superstjerne Frances McDormand indtager forsiden af det nye nummer af Ekko, hvor vi bringer et interview med skuespilleren og anmelder filmen til sjældne seks stjerner.

McDormand er favorit til at vinde sin tredje Oscar for Nomadland, ligesom filmen også er i spil til prisen for årets bedste film.

Den amerikanske roadmovie er med andre ord en af årets mest ventede værker. Filmen står til at få dansk premiere, så snart landets biografer åbner, men der går ikke længe, før man kan streame Nomadland.

Filmen kommer på Disney+ den 30. april, hvor man ikke skal betale ekstra for at se det kritikerroste drama om en kvindelig nomades rejse gennem USA.

Det oplyser producenten Searchlight Pictures, der er ejet af Disney, i en pressemeddelelse. Streamingpremieren er – næppe tilfældigt – meget velvalgt lige efter Oscar-uddelingen den 25. april.

Befolket af amatørskuespillere
Nomadland
vandt netop prisen for bedste drama ved weekendens Golden Globe-uddelingen, hvor Druk måtte se sig slået i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film.

Frances McDormand tog heller ikke statuetten i sin kategori, men til gengæld vandt Chloé Zhao prisen for bedste instruktør med Nomadland.

Ved verdenspremieren i Venedig vandt filmen også den eftertragtede pris Guldløven, mens det ligeledes blev til publikumsprisen på den store Toronto-festival.

Der er med andre ord allerede faldet en masse hæder af til Nomadland. I filmen spiller Frances McDormand over for David Strathairn i en film, der ellers primært er befolket af amatørskuespillere.

Nomadland er fuld af flotte billeder fra det amerikanske hjerteland, så forhåbentlig bliver det også til et biografliv, før den kan opleves hjemme foran fladskærmen.

Trailer: Nomadland

Kommentarer

Ekko #87

Frances McDormand er på forsiden og giver et interview i det nye nummer af Ekko.

I magasinet giver vores anmelder seks stjerner til Nomadland.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko