Nyhed
12. mar. 2015 | 10:26

Nekrolog: Oscar-instruktør er død

Foto | JoJo Whilden
Richard Glatzer var en alsidig herre, der kort før sin død så sin film vinde en Oscar.

Richard Glatzer, der instruerede Oscar-vinderen Jeg er stadig Alice er gået bort i en alder af 63 år.

Af Nicki Bruun

Richard Glatzer, den ene halvdel af instruktørduoen bag Julianne Moore-filmen Jeg er stadig Alice, der går i danske biografer, er død, meddeler branchebladet Variety.

Glatzer havde i fire år kæmpet med den motoriske nervecellesygdom ALS og tabte tirsdag amerikansk tid kampen i en alder af 63 år.

I en erklæring til pressen udtaler hans ægtemand og instruktørpartner Wash Westmoreland:

”Jeg er knust. Rich var min sjælefrænde, min samarbejdspartner, min bedste ven og mit liv. At se ham kæmpe med ALS i fire år med en sådan ynde og mod inspirerede mig og alle, der kendte ham.”

For syg til Oscar
Da Julianne Moore vandt Oscar’en for bedste kvindelige hovedrolle for filmen, takkede hun Glatzer og Westmoreland, der ikke kunne være til stede i salen.

Glatzer var nemlig blevet kørt på hospitalet to dage inden uddelingen, hvorfra han og gemalen så Moore vinde for sit portræt af en kvinde, hvis liv bliver revet fra hinanden af sygdommen Alzheimers.

”I denne mørke tid finder jeg trøst i, at Rich nåede at se Jeg er stadig Alice komme ud i verden. Han lagde sit hjerte og sjæl i den film, og at den berørte så mange mennesker glædede ham konstant.”

En alsidig karriere
Richard Glatzer havde inden Oscar-succesen i sidste måned haft en alsidig karriere.

Han mødte partneren Wash Westmoreland i 1995, og sammen lavede de The Fluffer om bøssepornoindustrien i 2001. Senere skrev og instruerede de også dramaet Uskyld om en gravid, fjortenårig pige i Los Angeles. Den vandt både publikums og juryens pris på Sundance i 2006.

Forrige år lavede de The Last of Robin Hood, hvor Kevin Kline spiller den berømte og berygtede Robin Hood-skuespiller Errol Flynn på sine sidste dage.

Ved siden af filmene arbejdede Glatzer også en årrække inden for reality-tv. Her producerede han blandt andet showet America’s Next Top Model.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko