Nyhed
10. jan. 2020 | 18:46

Parasite kommer som tv-serie

Foto | Lee Jae-Hyeok
Moren i den rige Park-familie (Cho Yeo-jeong) viser faren i den fattige Kim-familie (Song Kang-ho) teknologiens fortræffeligheder.

Instruktør Bong Joon-ho og Adam McKay skal oversætte den sociale harme i den sydkoreanske Guldpalme-vinder til engelsk i en miniserie for HBO.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

“Ingen kan kalde sig cineast, før man har set dette hovedværk i moderne filmkunst.”

Sådan proklamerede Ekkos chefredaktør i sin anmeldelse af Bong Joon-hos satiriske svindlerfilm Parasite. Han uddelte ikke overraskende topkarakter til Guldpalmevinderen.

Nu bliver der planlagt en engelsksproget HBO-miniserie, der er en genindspilning – eller måske en viderebygning – af den kritikerroste film.

Det skriver branchemediet Variety, som også kan rapportere, at Bong Joon-ho er tilknyttet som producer sammen med Adam McKay, instruktøren bag The Big Short og Vice. McKay er også producer på successerien Succession, der for nylig blev tildelt en Golden Globe for årets bedste dramaserie.

Parasite fortæller historien om den fattige Kim-familie, der med charme og forfalskede eksamensbeviser snyder sig ind på livet af en stenrig overklassefamilie. Filmen er blevet rost for at være et indigneret anklageskrift mod det stigende skel mellem rig og fattig, en kritik Adam McKay tidligere har rettet mod det amerikanske samfund.

Oprør i toget
Det er ikke første gang, det amerikanske tv-marked har spejdet efter Bong Joon-ho.

Til foråret er der amerikansk premiere på en serieudgave af instruktørens film Snowpiercer, der handler om et tog, hvis passagerer er de eneste overlevende i en dystopisk verden af is og bidende kulde.

Også den film er båret af social indignation og handler om et voldeligt oprør i de bagerste, billigste kupeer. Passagererne bevæger sig gradvis sig mod de luksuriøse førsteklasseskupeer.

Serien har foreløbig ingen dansk premieredato.

Trailer: Parasite

Kommentarer

Se Parasite gratis

Tegn abonnement på Ekko og vælg mellem at få tolv biografbilletter til halv pris eller én gratis billet.

Sådan kan du se mesterværket Parasite gratis eller til halv pris.

Et abonnement på Ekko koster kun 395 kroner.

Læs mere om det gode tilbud.

© Filmmagasinet Ekko