Sara Omar versus Parwani
11. dec. 2023 | 15:47 - Opdateret 12. dec. 2023 | 14:24

Kontroversiel instruktør anklaget for hærværk

Foto | DR2

Instruktøren Manyar Parwani har siden det omstridte filmprojekt Klar til optagelse i 2012 været en kontroversiel skikkelse i dansk film. 

Manyar Parwani er tiltalt for at ødelægge Sara Omars telefon i forbindelse med hans dokumentarprojekt om forfatteren.

Af Claus Christensen

Instruktør Manyar Parwani har i flere år forsøgt at lave en dokumentarfilm om forfatteren Sara Omar.

Det startede som et positivt portræt, men parterne løb ind i en konflikt, og Sara Omar trak sig undervejs.

Manyar Parwani fortsatte dog projektet – nu med en kritisk vinkel, hvor han ville afsløre, at forfatteren talte usandt, blandt andet om sin fortid i en undertrykkende, muslimsk familie.

Fogedretten har dog givet Sara Omar ret i, at Manyar Parwani ikke ejer det optagede materiale. Det kan derfor ikke benyttes i hans planlagte dokumentar.

I morgen skal instruktøren i retten igen.

Anklagemyndigheden har tiltalt ham i en straffesag, der drejer sig om en ”kastet iPhone, hvorved den gik itu med mere”, som det formuleres på Københavns Byrets hjemmeside.

Sagen behandles tirsdag den 12. december kl. 13.15-14.15 i Københavns Byret.

Københavns Byret bekræfter, at det drejer sig om Manyar Parwani, som er tiltalt, mens Sara Omar er blevet indkaldt som vidne.

Et kaotisk miljø
I sit første interview om konflikten fortalte Sara Omar i Ekko, at Manyar Parwani havde overskredet hendes grænser, og at produktionen havde sejlet.

”Instruktøren skaber hele tiden et kaotisk miljø, hvor man mister sig selv,” udtalte forfatteren.

Instruktøren har efterfølgende anlagt injuriesag mod forfatteren, Ekkos journalist og chefredaktør med krav om mindst én års fængsel for ærekrænkelse. Sagen blev anlagt for halvandet år siden, men venter stadig på et komme for en domstol.

DR har fulgt Sara Omar under konflikten, men har to gange udsat dokumentaren Sara Omar skal gøres tavs lige før premieren. Det er uvist, hvornår den vil blive sendt.

Manyar Parwani ønsker ikke at udtale sig til Ekko, men vi har i stedet kontaktet hans advokat i injuriesagen. Advokaten oplyser, at han ikke repræsenterer Parwani i sagen om hærværk.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko