Nyhed
27. apr. 2017 | 11:20

Paul Verhoeven laver film om lesbisk nonne

Foto | uoplyst
Paul Verhoeven oplevede et kunstnerisk comeback sidste år med Elle, der blev hyldet i Cannes. Nu vender instruktøren snart tilbage med Blessed Virgin.

Den 78-årige instruktør, der har fået et comeback med Elle, kaster sig over en film om en lesbisk nonne.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Efter mange års dødvande uden for filmparnassets rampelys var Paul Verhoeven sidste år tilbage på Cannes-festivalen med Elle. Siden har filmen gået sin sejrsgang over hele verden og indbragte Isabelle Huppert en Oscar-nominering for bedste kvindelige hovedrolle.

Noget tyder på, at den 78-årige hollandske instruktør har fået blod på tanden, så vi ikke behøver vente lige så længe på hans næste film.

I hvert fald skriver flere internationale medier, at Verhoevens næste projekt bliver en film, der er inspireret af virkelige begivenheder.

Filmen med titlen Blessed Virgin handler om den italienske og lesbiske nonne Benedetta Carlini, der levede i 1600-tallet.

Historien om søster Carlini er opsigtsvækkende, fordi den katolske kirke idømte hende 35 års fængsel, da de opdagede, at hun havde haft et lesbisk kærlighedsforhold med en anden nonne.

Filmen skal optages i Frankrig, og manuskriptet er baseret på Judith Browns bog Immodest Acts fra 1986. Den unge Virginie Efira, der medvirker i Elle, har fået rollen som Benedetta Carlini.

Afvigende seksualitet
Paul Verhoeven startede egentlig sin lange karriere i hjemlandet Holland, hvor han blandt andet lavede Tyrkisk konfekt. Men han brød for alvor igennem, da han kom til Hollywood.

Her lavede han film som RoboCop, Total Recall og Iskoldt begær.

Selv om Verhoeven mest har lavet film om sin egen samtid eller fremtiden, er et historisk drama som Blessed Virgin måske ikke helt ved siden af hollænderens øvrige oeuvre.

Han synes i hvert fald konstant at interessere sig for menneskets inderste seksuelle og erotiske drifter – især hvis de stikker lidt ud fra normen.

I Elle bliver Isabelle Hupperts karakter Michéle således voldtaget i sit hjem i en scene, der har vakt opsigt. For i stedet for at involvere myndighederne indleder Michéle et forhold til sin voldtægtsmand.

Blessed Virgin har endnu ikke fået en premieredato.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko