Nyhed
08. dec. 2016 | 11:26 - Opdateret 08. dec. 2016 | 14:48

Racister boykotter ny Star Wars-film

Foto | Jonathan Olley
Felicity Jones spiller hovedrollen som pigen Jyn Erso, der leder rebellerne i Rogue One: A Star Wars Story, som nu kritiseres for ikke at have nok hvide mænd på rollelisten.

Rogue One: A Star Wars Story bliver kritiseret for at have en kvinde og for mange ikke-hvide mænd i hovedrollerne.

Af Nicki Bruun

Den første af en række planlagte spin-offs i Star Wars-universet – Rogue One: A Star Wars Story – er stærkt imødeset.

Filmen har premiere den 14. december, og efter succesen med Star Wars: The Force Awakens sidste år må både regulære stjernekrigere og mere afslappede fanboys være på stikkerne i den her uge.

Alle ser dog ikke frem mod den i spænding.

I grupper på forskellige hjemmesider som Reddit har nogle brugere ligefrem opfordret til at boykotte filmen på grund af, hvad de kalder en ”anti-hvid agenda”, skriver netmediet Forward.com.

”Næsten alle de centrale karakterer er ikke-hvide, og hovedpersonen er en stærk, hvid kvinde. Den her film burde blive boykottet,” skriver en bruger på den antisemitiske side Infostormer.com.

Fantasi om stormtrooper
Der findes dog også andre brugere i grupperne, som har tænkt sig at se filmen, men ikke, som den er tiltænkt af folkene bag.

”Hvis man ikke kan lide allegorierne, kan man bare lade være med at se den. Man kan også gøre som mig og downloade filmen på et tidspunkt og fantasere om at være en stormtrooper,” skriver en anden bruger.

Da The Force Awakens havde premiere sidste år, var der også visse grupper, som brokkede sig over, at hovedrollerne var en sort mand og en kvinde.

Alligevel blev filmen den tredje mest indtjenende nogensinde.

Så højt kommer Rogue One næppe, selv om både Felicity Jones og vor helt egen Mads Mikkelsen er på rollelisten.

Filmen er den første i en lige nu planlagt række af spin-off-film, som også tæller solofilm om Han Solo og Boba Fett. Derudover venter vi også på film nummer otte og ni i den oprindelige serie.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko