Nyhed
04. dec. 2015 | 09:39

Star Wars-instruktør appellerer til pigerne

Foto | Lucasfilm Ltd.
Måske den nye Star Wars-karakter Rey (Daisy Ridley) kan trække pigerne i biografen? Det håber instruktøren bag den nye Star Wars: The Force Awakens

Star Wars-universet har traditionelt været henvendt til drenge, men det vil instruktøren J.J. Abrams ændrer med den kommende film.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

I et nyligt interview understreger instruktøren J.J. Abrams, at den kommende Star Wars: The Force Awakens også skal appellere til det kvindelige køn.

Hvor de seks første episoder af Star Wars-sagaen traditionelt henvendte sig til drenge og mænd, vil instruktøren ramme begge køn med den nye film.

Star Wars har altid været for drenge og en film, som fædre kunne tage deres sønner med til. Og selv om det stadig er tilfældet, håber jeg virkelig, at det kan blive en film, som også mødre kan tage deres døtre med til,” fortalte Abrams, da han gæstede morgenprogrammet Good Morning America i sidste uge.

”Og jeg ser især frem til, at børn kan se filmen og forholde sig til den og ting, de aldrig havde forestillet sig kunne være mulige.”

Tilbage til 70’er-duellerne
Selv om The Force Awakens får amerikansk premiere om mindre end to uger, er det stadig begrænset, hvad der er sluppet ud om filmens handling.

Indtil videre ved vi dog, at en af de centrale hovedroller netop er en kvinde. Rey, der bliver spillet af Daisy Ridley, er en ny karakter i Star Wars-universet, men også gamle kendinge som for eksempel Carrie Fischers prinsesse Leia er med igen.

I et andet interview med magasinet Empire har J.J. Abrams løftet lidt af sløret for de nye kampscener med lyssværd, som er inspireret af de allerførste film.

”Når man se den første Star Wars-film og The Empire Strikes Back, er lyssværdsduellerne meget anderledes end i de senere film. Men de føltes mere kraftfulde, fordi de ikke var lige så glatte. Jeg håber, at de nye lyssværdskampe er enkle, aggressive og barske – en tilbagevenden til de tryllebindende lyssværdsdueller, jeg husker som barn.”

Star Wars: The Force Awakens får dansk premiere onsdag den 16. december.

Trailer: Star Wars: The Force Awakens

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko