Nyhed
13. nov. 2016 | 15:45

Rami Malek får rollen som Freddie Mercury

Foto | Sarah Shatz
Rami Malek har slået sit navn fast som hovedpersonen i tv-serien Mr. Robot. Nu skal han spille den legendariske frontfigur i rockbandet Queen.

Mr. Robot-skuespilleren skal spille Queens karismatiske forsanger Freddie Mercury i en film, som Bryan Singer instruerer.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Filmen om frontfiguren i rockbandet Queen, Freddie Mercury, har været længe undervejs. Men nu ser både hovedrollen og instruktøren omsider ud til at være faldet på plads.

Det bliver nemlig den unge fremadstormende Rami Malek, der har fået rollen som den flamboyante rockstjerne. Den kommende biopic har fået titlen Bohemian Rhapsody efter Queens kendte sang.

Mange vil nok genkende Malek, der spiller hovedrollen Elliot i den roste hacker-serie Mr. Robot, som indbragte ham en Emmy-pris for bedste mandlige hovedrolle tidligere i år.

Desuden har Malek også netop fået den ene af de to hovedroller i genindspilningen af fængselsklassikeren Papillon, som danske Michael Noer skal instruere.

Samtidig er det ifølge flere medier blevet offentliggjort, at Bryan Singer skal instruere Mercury-filmen.

Singer fik sit store gennembrud med den snedige The Usual Suspects, men har siden især kastet sig over superheltefilm som Superman Returns og flere af X-men-filmene.

Længe undervejs
Der har igennem lang tid efterhånden været snak om at filmatisere Mercurys liv, og ifølge Indiewire.com har produktionsselskabet 20th Century Fox haft filmen på tegnebrættet i hele otte år.

Manuskriptforfatteren Anthony McCarten skal skrive Bohemian Rhapsody, men det er endnu uvist, hvilken del af Queen-forsangerens liv filmen skal fokusere på. McCarten har tidligere skrevet en anden biografisk film, nemlig Teorien om alting, der handler om den verdenskendte fysiker Stephen Hawking.

Freddie Mercury blev født på Zanzibar og hed egentlig Farrokh Bulsara. Mercury var kendt blandt andet kendt for sine energiske optrædener til Queens koncerter og sit ikoniske overskæg. Mercury døde af aids i 1991, 45 år gammel.

Det forventes, at Bohemian Rhapsody starter optagelser i starten af 2017, og det endnu uvist, hvornår filmen får premiere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko