Nyhed
29. sep. 2008 | 23:49

Rashomon rykker vestpå

Japansk klassiker genskabes som nutidigt amerikansk retssalsdrama.

Af Julie Bloch Pedersen

Akira Kurosawas berømte klassiker Rashomon fra 1950 genindspilles af amerikanske Harbor Light Entertainment i samarbejde med det japanske filmselskab Lotus, skriver branchebladet Variety.

Historie om sandheden
Originalen, som har Japans mest kendte skuespiller Toshiro Mifune i hovedrollen, udspiller sig i 1200-tallets Japan og undersøger sandhedens natur i en historie om mordet på en mand og voldtægten af hans kone. 

Episoden genfortælles i den efterfølgende retssag af fire forskellige involverede, og da hver person opfatter sagen forskelligt, er spørgsmålet, hvor sandheden gemmer sig blandt de mange fortællinger - og om der overhovedet findes en absolut sandhed.

Newman som Rashomon
Sidney Lumet lavede i 1960 en tv-version af Rashomon. I 1964 kom The Outrage, som er en fortolkning af den oprindelige historie i Mexico og med nyligt afdøde Paul Newman i hovedrollen.

Den nye version rykkes til nutidens Amerika, hvor historien igen oprulles. Instruktør og skuespillere er endnu ikke annonceret.

Kurosawas 100-årsdag
Filmen har efter planen premiere i 2010 og vil dermed være en del af fejringen af 100-året for Kurosawa (1910-1998), der regnes for en af de allerstørste filminstruktører gennem tiderne.

I anledning af 100-året laves også en animationsfilm, som er baseret på Kurosawas manuskript The Masque of Black Death fra 1977. Filmen fortæller historien om en epidemi, der dræber størstedelen af Ruslands befolkning i starten af det 20. århundrede.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko