Nyhed
10. dec. 2012 | 09:27

Refn tilbudt Denzel Washington-storfilm

Foto | Richard Foreman Jr.
42-årige Nicolas Winding Refn er på vej med en ny film med Ryan Gosling i hovedrollen, Only God Forgives. Bagefter skiftes Gosling måske ud med Denzel Washington.

Sony og den Oscar-vindende skuespiller har peget på Nicolas Winding Refn som instruktør på den kommende storfilm The Equalizer.

Af Jacob Ludvigsen

Nicolas Winding Refns Drive tjente sidste år sit budget mange gange ind, ligesom den blev en stor kritiker- og festivalsucces.

Den danske instruktør skabte en cool, stemningsfyldt actionfilm med eksistentielle undertoner, og det har gjort ham til et af Hollywoods hotteste navne.

Så hot, at han nu er blevet tilbudt at skulle stå i spidsen for den kommende Denzel Washington-film The Equalizer. Og selskabet Sony håber, at filmen kan udvikle sig til en hel franchise, skriver amerikanske medier som The Hollywood Reporter og Variety

Ring til The Equalizer
The Equalizer er en filmatisering af en amerikansk tv-serie fra 80’erne.

Washington skal spille hovedrollen som den pensionerede, hemmelige agent, der forsøger at sone sine grumme gerninger fra fortiden ved at hjælpe folk med at opnå retfærdighed og derfor indrykker en annonce i avisen:

”Har du et problem? Er oddsene imod dig? Ring til The Equalizer.”

Sony og Denzel Washington har siden i sommer ledt efter en instruktør til filmen, men nu er valget altså faldet på Nicolas Winding Refn. The Equalizers budget kommer til at ligge på efter Hollywood-standard beskedne 290-350 millioner kroner, og det har utvivlsomt spillet ind i Sonys instruktørvalg, at Refn formåede at lave Drive for under 90 millioner kroner. 

Premiere i 2014
Om parterne kan blive enige, og The Equalizer vil få et markant dansk fingeraftryk, vil den kommende tids forhandlinger afgøre.

Efter planen skal optagelserne til filmen skydes i gang til foråret, og premieren er sat til april 2014.

Først kan man dog se frem til Nicolas Winding Refns Only God Forgives, der ligesom Drive har Ryan Gosling i hovedrollen. Den får premiere til foråret.

Refn skulle også have instrueret Gosling i sci-fi-filmen Logan’s Run, men sprang fra projektet tidligere i år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko