Nyhed
23. nov. 2020 | 14:35

Retfærdighedens ryttere er et kæmpe hit

Foto | Rolf Konow
En anderledes gruppe mennesker danner deres egen aparte familie i Retfærdighedens ryttere, som er kommet flyvende fra start i danske biografer.

Anders Thomas Jensens sorthumoristiske drama har haft en bedre åbning end Druk og tegner til at blive en stor succes i danske biografer.

Af Nicki Bruun

Retfærdighedens ryttere er kommet buldrende ind i danske biografer.

Anders Thomas Jensens femte film efter anmelder- og publikumsfavoritter som Blinkende lygter, Adams æbler og De grønne slagtere er faktisk hans største succes til dato.

Kritikerne har kastet om sig med stjerner. Ekkos chefredaktør giver fem stjerner med ordene: ”Anders Thomas Jensen er tilbage i storform med sorthumoristiske absurditeter og en meningsfuld fortælling om livets meningsløshed.”

Det voldelige komediedrama om en soldat (Mads Mikkelsen), der prøver at opklare mordet på sin kone, har også publikum med sig.

Filmen har solgt 125.887 biografbilletter i premiereweekenden og foreløbigt 150.486 inklusive snigpremierer. Det er den bedste premiereweekend for en dansk film siden Ternet Ninja fra 2018. Og det er langt bedre end Anders Thomas Jensens hidtidige rekordholder, Mænd & høns, der solgte 91.000 billetter i premiereweekenden.

”Over hele landet har der været fyldt godt op i biograferne, men heldigvis er der masser af kapacitet, så det hungrende danske biografpublikum skal ikke tøve med at købe billetter,” udtaler distributionschef Frederik Honoré fra Nordisk Film.

”Og da word-of-mouth på filmen er helt suverænt, forventer vi, at rigtigt mange danskere vil se filmen i løbet af den kommende tid.”

Zentropa i front
Til sammenligning solgte storsuccesen Druk 102.366 billetter i biografen den første weekend.

Thomas Vinterbergs drama om alkoholens op- og nedture er i skrivende stund oppe på 771.000 solgte billetter, så det tegner godt for Retfærdighedens ryttere.

Begge film er produceret af Zentropa, som dermed i skrivende stund tegner sig for en fjerdedel af det samlede billetsalg til danske film i år med blot de to film.

”Både Anders Thomas Jensen og alle os på Zentropa er lykkelige for premiereweekenden. Det er første gang, vi arbejder sammen med Anders Thomas i sin egenskab af instruktør, og vi er stolte over, at biografpublikummet tager så utrolig flot imod filmen,” udtaler producer Sisse Graum Jørgensen fra Zentropa.

”Vi synes, det er fantastisk, at det danske publikum er så klar på at gå i biografen i disse tider, og vi glæder os over, at vi har fået skabt en film som både anmeldere og almindelige danskere er enige om er en tur i biffen værd.”

Trailer: Retfærdighedens ryttere

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko