Nyhed
08. okt. 2014 | 16:14

Scarlett Johansson får sin egen tv-serie

Foto | Tetsuro Naka
Scarlett Johansson spiller i Lost in Translation den sympatiske og oversete kæreste, men skal efter sigende spille den diametrale modsætning i en ny tv-serie: et hensynsløst overklasseløg.

Den ombejlede skuespiller skal spille hovedrollen i en ny tv-serie baseret på en Edith Wharton-roman om en rig og hensynsløs forfører.

Af Morten Scriver Andersen

Kevin Spacey har gjort det, Steve Buscemi har gjort det, og nu har deres kvindelige kollega Scarlett Johansson også snart gjort det: spillet en ledende rolle i en tv-serie længe efter deres gennembrud på den amerikanske filmscene.

Tiden, hvor tv-serier er skuespillernes anden division, er øjensynligt forbi.

Amerikanske Deadline.com skriver, at den amerikanske stjerneskuespiller skal spille med i en ny tv-serie på otte afsnit produceret af Sony Pictures TV.

Scarlett Johansson slog allerede igennem på det store lærred i 2003 i Lost in Translation, hvor hun havde en melankolsk flirt med Bill Murray. Siden er hun blevet en af Hollywoods mest eftertragtede stjerner med roller i action-bragene Lucy og The Avengers såvel som Spike Jonzes Hende.

Hensynsløs overklassepige
Den kommende serie er baseret på Edith Whartons roman The Custom of Country (1913).

Den handler om den unge og rastløse kvinde Undine Spragg. Hun er beskrevet som en hensynsløs og grådig overklassepige, der i sin higen efter succes efterlader sig en slipstrøm af fortabte sjæle.

Bogen følger Undine Spraggs rejse op gennem New Yorks samfundslag i alt hendes bedrageri og manipulation.

Manuskriptet skrives af Christopher Hampton, der allerede for to årtier siden skrev en kulsejlet spillefilm over The Custom of Country, som Michelle Pfeiffer angiveligt skulle have spillet hovedrollen i.

Scorsese har filmatiseret Wharton
Hampton har tidligere skrevet manuskriptet til Farlige forbindelser (1988) og Soning (2007) samt Dangerous Methods (2011) om Sigmund Freud og Carl Jung.

Det er ikke første gang, at en Edith Wharton-roman bliver filmatiseret. I 1993 filmatiserede Martin Scorsese The Age of Innocence, der netop har Michelle Pfeiffer i en ledende rolle ved siden af Daniel Day-Lewis.

Scarlett Johansson skal selv delvist producere serien, der hverken har fået en titel eller en premieredato.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko