Ekko-event
13. aug. 2020 | 17:07

Forpremiere: Se Druk før alle andre

Foto | Henrik Ohsten
Der er først liv og glade dage i Druk, men efterhånden bliver tilværelsen også af og til uudholdelig for Mads Mikkelsens gymnasielærer.

Filmmagasinet Ekko inviterer til tidlig snigpremiere på Thomas Vinterbergs imødesete og allerede hæderkronede film, hvor Mads Mikkelsen spiller fordrukken gymnasielærer.

Af Nicki Bruun

En skidefuld Mads Mikkelsen stavrer omkring feststemte gymnasieelever i Druk, der udforsker først alkoholens euforiske opture og siden de grumme tømmermænds nedture.

Thomas Vinterberg er tilbage med sin første danske film siden prisvinderen Kollektivet med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Denne gang har instruktøren samlet Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang rundt om Mads Mikkelsen i historien om fire gymnasielærere, der begynder at eksperimentere med hverdagsdruk.

Og du kan se filmen en hel måned inden den egentlige biografpremiere!

Druk åbner den nye sæson af Biografklub Danmark den 24. september, men i samarbejde med Nordisk Film viser Filmmagasinet Ekko den stærkt imødesete film ved en forpremiere i Dagmar den 24. august kl. 18.15.

Køb billet!

På grund af corona-restriktionerne kan salen ikke fyldes op, så det gælder om at være hurtig, hvis man vil have fat i billetter!

Hæder og tragedie
Druk
skulle have haft verdenspremiere på den prestigefyldte Cannes-festival, hvor Thomas Vinterberg tidligere har vundet priser for gennembruddet Festen og Jagten.

Mads Mikkelsen vandt også prisen for bedste mandlige skuespiller med Jagten i Cannes, og ifølge rygterne er han mindst lige så god som fordrukken gymnasielærer.

Men Cannes-festivalen blev i foråret aflyst på grund af coronavirus, og derfor måtte Druk nøjes med et såkaldt Cannes-stempel, som indikerer, at den har høstet filmverdenens fineste anerkendelse.

Dermed kan publikum ved Ekkos forpremiere også se filmen, før den bliver vist på de førende festivaler i Toronto og San Sebastian.

Det kommende nummer af Ekko er på gaden i september og rummer et stort interview med Thomas Vinterberg.

Instruktøren har været længe undervejs med filmen, men oplevede en personlig tragedie midt i optagelserne, da han mistede sin datter i en trafikulykke og talte ud om sorgen.

Trailer: Druk

Kommentarer

Ekko-forpremiere

Kom til forpremiere på Thomas Vinterbergs Druk.

Afholdes 24. august kl. 18.15 i Dagmar.

Køb billet.

© Filmmagasinet Ekko