Nyhed
16. aug. 2017 | 11:56 - Opdateret 16. aug. 2017 | 23:09

Se traileren til dansk Venedig-film

Foto | Louise McLaughlin
Annika Bergs debutspillefilm Team Hurricane følger en gruppe teenagepiger i en ungdomsklub, hvor pangfarverne stråler ud til højre og venstre.

Traileren til Annika Bergs debutspillefilm Team Hurricane lukker publikum ind i en farverig punkverden af tumultariske følelser.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Længe gik Annika Bergs debutspillefilm under arbejdstitlen Forever 13, men for nylig fik den en officiel titel: Team Hurricane.

Samtidig blev den annonceret i sidekonkurrencen for talenter på den kommende Venedig-festival, hvor filmen får verdenspremiere om to ugers tid. Dermed er Team Hurricane i spil til at vinde festivalens pris for bedste debutfilm.

Nu er den første trailer netop blevet offentliggjort – se den nederst.

Her møder vi de otte teenagepiger i filmens hovedroller. De fordriver sommeren i en ungdomsklub, hvor de efterhånden bygger et fællesskab op.

Filmen ligner ikke noget, man har set før i dansk film. Det skulle da lige være Lars von Triers dogmefilm Idioterne (1998), hvor en gruppe unge mennesker også skabte et alternativ til en småborgerlig omverden.

Traileren er et sansemættet frontalangreb, der blander en grumset hjemmevideo-æstetik med pangfarver og First Hates drømmende synthpop a la 80’erne.

Blomster springer ud, tøjdyr brænder, og i slowmotion ses pigerne lege med kulørte bolde i et lille badebassin.

Vild og anderledes
Filmen er da også ud fra, hvad instruktøren tidligere har udtalt, en punket skabning. Annika Berg kalder Team Hurricane en historie om ”uhæmmede piger i en almindelig verden”.

Også distributionsformen må siges at være anderledes.

Efter verdenspremieren i Venedig bliver filmen vist ved tre eventvisninger i CinemaxX i København, Aarhus og Odense henholdsvis den 11., 12. og 13. september. Derefter bliver den tilgængelig online allerede den 14. september, hvor man udelukkende vil kunne købe adgang til filmen på Mobilepay for tyve kroner.

Med sin udtagelse til Venedig – verdens ældste filmfestival – er Annika Berg uden tvivl en af dem, man skal holde øje med for fremtiden i dansk film.

Hun blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2015 med afgangsfilmen Sia, som kan ses på Ekko Shortlist og var nomineret til fem priser ved Ekko Shortlist Awards 2016.

Trailer: Team Hurricane

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko