Nyhed
24. juni 2020 | 13:10

Seks danske film i Biografklub Danmark

Foto | Jo Voets
Trine Dyrholm spiller titelrollen i Erna i krig, hvor hovedpersonen under Første Verdenskrig forklæder sig og følger med sin søn ud i kamp.

Nogle af dansk films bedste instruktører er udtaget til programmet i den populære biografklub, hvor der også er cadeau til en ung, kvindelig debutant.

Af Nicki Bruun

Det var i forvejen blevet annonceret, at Thomas Vinterbergs Cannes-certificerede Druk åbner næste sæson af filmklubben Biografklub Danmark med en premieredato den 24. september.

Nu de resterende ni film i programmet for sæsonen 2020/21 blevet offentliggjort, og det er med en overvægt af danske film.

Foruden Druk er der i år premiere til krigsdramaet Erna i krig (29. oktober) af Henrik Ruben Genz og Søren Kragh-Jakobsens kærlighedsfortælling Lille sommerfugl (3. december).

I det nye år kan vi se frem til Christoffer Boes maddrama Smagen af sult (25. februar) og Bille August Karen Blixen-film Pagten (15. april). Endelig er der også blevet plads til talentet Lisa Jespersens debutfilm Hvor kragerne vender (1. juli), der handler om en ung kvindes forsøg på at lægge afstand til sin udkantsfamilie og blive kunstner i København.

”Vi er utroligt begejstrede for den høje kvalitet, der er i dansk film i øjeblikket. For Biografklub Danmark er det vigtigste, at filmene i programmet er af høj kvalitet, hvad enten de er danske eller udenlandske,” udtaler Biografklub Danmarks direktør Lykke Lind Thomsen i en pressemeddelelse.

”Det vigtige er, at medlemmerne altid får gode og afvekslende filmoplevelser i biograferne – og det vil de få med de ti stærke film, der tegner den kommende sæson.”

Film hele sommeren
Biografklub Danmark havde i 2019/20 en rekordsæson med 221.000 medlemmer.

Aktiviteten blev sat i bero i en periode på grund af coronakrisens nedlukning af biografer og resten af det danske samfund. Men den nuværende sæson kører færdigt hen over sommeren med aktuelle Little Women, mens Undtagelsen, Wild Rose og Vores mand i Amerika snart kan opleves i biografen.

De resterende fire film i den kommende sæson er vanen tro amerikanske og britiske, som alle bliver vist i 2021.

Respect (14. januar) er en filmatisering af sangeren Aretha Franklins liv. Tidligere i år gav Ekkos anmelder topkarakteren seks stjerner til koncertdokumentaren Aretha Franklin – Amazing Grace. Også The High Note (12. maj) foregår i musikkens verden, men er et komediedrama med Dakota Johnson i hovedrollen.

Britiske Ironbark (18. marts) er et periodedrama med Benedict Cumberbatch som koldkrigsspion, og i The Father (10. juni) spiller Anthony Hopkins en ældre mand, der nægter at lade sin datter hjælpe sig, selv om han får det sværere og sværere i alderdommen.

Medlemskab til næste sæson bliver sat til salg fra mandag den 24. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko