Nyhed
14. okt. 2020 | 14:43

Skandaleramt skuespiller vender tilbage

Foto | Fox
Jussie Smollett blev kendt som den musikalske søn Jamal Lyon i tv-serien Empire, men siden er skuespillerens stjerne dalet gevaldigt.

Jussie Smollett blev droppet fra tv-serien Empire efter anklager om at have iscenesat et overfald mod sig, men nu debuterer han som spillefilminstruktør.

Af Nicki Bruun

Skuespilleren Jussie Smollett skabte store overskrifter, da han i starten af 2019 var offer for en hadforbrydelse.

Han anmeldte et overfald, hvor to mænd angiveligt havde råbt racistiske og homofobiske ytringer, hældt blegemiddel over ham og puttet en løkke om halsen på ham.

Men da politiet gik ind i sagen, tydede det på, at Smollett selv havde orkestreret overfaldet. Han blev sigtet for at have givet falsk vidnesbyrd, men sagen bølgede frem og tilbage og er endnu ikke afklaret i retten.

Jussie Smollett blev i kølvandet på anklagen droppet som medvirkende i den populære tv-serie Empire. Men nu er han klar med et nyt projekt. Denne gang er det dog ikke som skuespiller.

Han skal instruere en filmatisering af James Earl Hardys bestseller B-Boy Blues fra 1994, skriver branchemediet Deadline Hollywood. Det er en historie om to unge, homoseksuelle afroamerikanere, der mødes i et voldeligt miljø.

Et speget overfald
Det er Jussie Smolletts første spillefilm som instruktør. Men han nåede at instruere to afsnit af Empire, da han var tilknyttet serien, hvor han spillede den musikalske søn af en kendt musikproducer.

Ifølge Deadline Hollywood går B-Boy Blues i optagelse i New York den 17. oktober, altså på lørdag.

Men Jussie Smollett kæmper stadig for at bevise sin uskyld i den mildt sagt spegede sag om hans overfald. Han står anklaget for en række tiltalepunkter, som en særligt udpeget advokat ser nærmere på.

Skuespilleren, der bedyrede sin uskyld i adskillige medier, anmodede i september om, at hans sag blev droppet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko