Nyhed
27. mar. 2019 | 10:03

Anklager mod Jussie Smollett er droppet

Foto | Fox
Jussie Smollett har spillet Jamal Lyon i fem sæsoner af den populære tv-serie Empire. Hans karakter blev skrevet ud af serien, mens sagen mod skuespilleren blev undersøgt, men nu er fremtiden uvis.

Myndighederne mener, at skuespilleren fra tv-serien Empire er skyldig i at have arrangeret hadforbrydelse på sig selv, men statsanklageren går ikke videre i retten.

Af Nicki Bruun

Det var en af de mest opsigtsvækkende sager i nyere tid, da skuespilleren Jussie Smollett fra Fox’ tv-serie Empire blev anklaget for at have arrangeret en hadforbrydelse mod sig selv.

Først blev han mødt med enorm sympati, da han øjensynligt udsat for et racistisk og homofobisk angreb på åben gade. Men siden præsenterede politiet en teori om, at han selv havde iscenesat overfaldet – angiveligt for at stå stærkere i lønforhandlinger med Fox.

Nu har den vilde sag taget en ny drejning, der efterhånden langt overgår, hvad man ser i filmens verden.

Alle anklager mod Smollett er nemlig blevet droppet, skriver amerikanske medier. Statsanklageren i kommunen Cook County har valgt ikke at gå videre med de seksten anklagepunkter, som skuespilleren var sigtet for.

”Efter at have gennemgået fakta og omstændigheder omkring sagen, inklusive hr. Smolletts samfundstjeneste og ønske om ikke at kræve de 10.000 dollars, som han har betalt til Chicago, tilbage, ser vi denne løsning som et retfærdigt udfald af sagen,” udtaler statsanklageren.

Hvidvasket retfærdighed
Både borgmesteren og politiet i Chicago, hvor den påståede forbrydelse fandt sted, er dog langt fra enig i beslutningen om at droppe anklagerne mod Jussie Smollett.

”Retfærdigheden bliver hvidvasket,” udtalte borgmester Rahm Emanuel ifølge amerikanske medier kort efter anklagerens udmelding om, at man ikke ville gå videre og retsforfølge skuespilleren.

”Det sender et klar signal om, at hvis du har indflydelse og magt, bliver du på behandlet på én måde, mens andre mennesker bliver behandlet på en anden. Der er intet ansvar i systemet. Det er forkert, punktum.”

Politiet i byen står stadig ved deres efterforskning. Her fandt man, at Smollett skal have betalt to brødre for overfaldet den 29. januar. Politikommissæren sagde på samme pressemøde som borgmesteren, at sagen burde være blevet afgjort ved en retssag.

Har fortalt sandheden
Ifølge skuespillerens advokater beviser denne løsning uden for retssalen Jussie Smolletts uskyld. Men anklageren sagde efterfølgende til en lokal tv-station, at man ikke regnede Smollett for uskyldig. Man ville blot ikke gå videre med sagen.

”Jeg har fortalt sandheden og været konsekvent på alle planer siden dag 1,” læste skuespilleren op fra en nedskrevet erklæring, inden han forlod retsbygningen.

”Jeg ville ikke være min mors søn, hvis jeg var i stand til bare en dråbe af det, jeg har været anklaget for.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko