Nyhed
13. feb. 2017 | 15:37

Sofie Gråbøl i Lars von Triers seriemorderfilm

Foto | Rasmus Linaa
Ekko tog billeder af Sofie Gråbøl fra optagelserne af serien Fortitude til interviewet i magasin #71, men nu skal hun medvirke i Lars von Triers film, der startede som en serie.

Den danske skuespiller skal medvirke i instruktørens internationale The House That Jack Built, som promoveres i Berlin i disse dage.

Af Nicki Bruun

Forleden kom der et billede af Lars von Trier, hvor han står med en le i hånden som promovering af sin kommende seriemorderfilm The House That Jack Built.

Med tanke på instruktørens dystre filmografi er det måske ikke svært at forestille sig Trier som manden med leen, bedre kendt som selveste Døden.

Men billedet er også en reference til legendariske Carl Th. Dreyers første tonefilm, den tysk-franske gyser Vampyr fra 1932.

Her optræder en gammel mand med en le, der ringer en klokke, men det gamle billede viser ham kun fra ryggen. I det nye, taget af Casper Sejersen, kan vi derimod genkende von Triers ansigt stikke hovedet frem og antyde inspirationen.

Lars von Trier siger selv om billedet: ”I anledning af de forestående optagelser har jeg fremstillet et stemningsskabende foto med filmisk reference.”

Se først det nye billede af Trier og det gamle fra Vampyr herunder:

Mordets kunst
I The House That Jack Built spiller Matt Dillon hovedrollen som den morderiske Jack over for Bruno Ganz, men nu er også danske Sofie Gråbøl bekræftet på rollelisten, fremgår det i en pressemeddelelse.

Hun skal spille en af de kvinder, som den højintelligente Jack møder på sin vej i løbet af et årti, hvor han prøver at perfektionere mordets kunst.

Filmen foregår i 1970’ernes USA, før DNA-beviser blev fast del af politiefterforskning, og følger Jacks perspektiv gennem fem forskellige hændelser.

Også den fremadstormende amerikanske skuespiller Riley Keough, kendt fra Mad Max: Fury Road og American Honey, spiller en af filmens kvinder.

Mord i København
The House That Jack Built
var oprindelig tænkt som en serie i otte afsnit, men blev siden ændret til en spillefilm.

”Når alle laver tv-serier, så gider vi ikke,” fortalte Zentropas Peter Aalbæk Jensen Ekko i den forbindelse. Nu, et år senere, er filmen klar til at gå i optagelse.

Ifølge pressemeddelelsen begynder optagelserne næste måned i Sverige, for dernæst at rykke til København i maj. Copenhagen Film Fund støtter The House That Jack Built med otte millioner kroner.

”Vi i Copenhagen film Fund er utroligt stolte over, at Lars von Trier skal optage i Danmark efter mange år i udlandet. Og så er det jo endnu mere fantastisk, at han kan tiltrække så store skuespillere fra hele verden, som ser det som udviklende og et privilegium at arbejde med ham. Vi skal gøre alt for, at de får et fantastisk ophold i vores region. Også for Fonden er det et privilegium at bidrage til tilblivelsen af denne storfilm,” udtaler direktør Thomas Gammeltoft.

Så skal det blive spændende at se, om Lars von Trier også kommer til at rende rundt med en le i København til foråret. The House That Jack Built har forventet biografpremiere i 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko