Nyhed
06. okt. 2020 | 22:30 - Opdateret 08. okt. 2020 | 12:57

Sofie Linde er en and i dansk familiefilm

Foto | Andreas Bastiansen
Thomas Bo Larsen (yderst tv.) og Martin Brygmann er de voksne medvirkende i Far til fire og vikingerne, der primært har børn og unge på rollelisten.

Flere biografer oplyser, at Sofie Linde er med i Far til fire og vikingerne, men hvilken rolle har tidens store foregangskvinde?

Af Claus Christensen

”Har jeg overset hende?” spurgte Ekkos anmelder René Fredensborg, da han i 85 stive minutter spejdede forgæves efter Sofie Linde i Far til fire og vikingerne

Bioguiden.dk og adskillige biografer lokker ellers med X Factor-værten på rollelisten i den tyvende Far til fire-film. Og al respekt for Martin Brygmann, Signe Lindkvist og Anders Lund Madsen, men efter Sofie Lindes #MeToo-brag når de hende ikke til sokkeholderne.

Har producenten været så uforudseende at efterlade tidens største stjerne på gulvet i klipperummet?

Vi ringer til producenten Henrik Møller-Sørensen, der har ti Far til fire-film på samvittigheden og måttet lægge rumpe til anmelderstandens hårdeste piskeslag, men stadig er noget så sjældent som en flink mand i filmbranchen.

– På internettet står der, at Sofie Linde er med i filmen, men vores anmelder kunne ikke få øje på hende, selv om han kneb øjnene sammen?

”Hun er heller ikke med. Det er simpelthen en fejl, der har sneget sig ind, og jeg ved ikke hvordan. Hun har måske stået i noget materiale på et tidspunkt, men hun har overhovedet ikke været med. Jeg har også selv set det, men det er altså en and. Og det er ikke noget, vi har brugt for at trække folk til.”

– Det må da ellers have været fristende med den succes, som Sofie Linde oplever for tiden?

”Jeg har i hvert fald ikke sendt det ud. Men vi har jo en presseafdeling, som kan være kommet til at sende noget ud. På et tidspunkt havde vi nemlig snakket om måske at få Sofie Linde med i en rolle, men det viste sig, at hun ikke kunne. Så det er nok dér, det er sket.”

– Der går et rygte om, at hun er blevet klippet ud af filmen i sidste øjeblik?

”Overhovedet ikke.”

– Det ville også være dumt, for hun ville jo være det største navn i filmen!

”Det er simpelthen en fejl. Vi spurgte på et tidspunkt, om hun ville have en rolle, og det ville hun egentlig gerne, men hun kunne ikke finde tid, fordi hun har så mange jern i ilden.”

– Hvad skulle hun have spillet?

”Det vil jeg helst ikke røbe.”

– Var det en stor rolle?

”Ja, det var en større rolle, men det blev så ikke til noget.”

– Hvordan klarer filmen sig uden Sofie Linde?

”Den solgte 34.000 billetter i premiereweekenden, og med forpremierer er den oppe på 48.000. Det er det bedste for de sidste tre film, så vi regner med at lande på et tal, der i hvert fald er over en kvart million. Nogle siger, at det er en meget barnlig film, mens andre siger, at den er anderledes voksen. Men det er bevidst, at vi har lagt to spor ind – ét til børnene og ét til de voksne.”

– Kan det være forklaringen på, at den klarer sig bedst af de nyere film?

”Det har vi altid prøvet at gøre, men det er nok også et emne, som folk synes er spændende. Vi har et internationalt salgsfirma i Rom, og da de hørte, at filmen skulle hedde Father of Four and the Vikings, var de helt oppe og køre. Det syntes de var totalt fedt, at den hed noget med vikinger. Det ville gøre det lettere for dem at sælge den, fortalte salgsagenten.”

– Så selv om anmelderne heller ikke denne gang er imponerede, griner du hele vejen til banken?

”Foreløbigt har jeg slet ikke fået nogen penge. Man kan da håbe, men vi laver lige så meget de her film, fordi vi synes, det er sjovt. Vi får pengene hjem, og filmene kan holde skruen i vandet for firmaet, men det er ikke som i de gamle dage, hvor filmproducenterne var skiderige.”

– Kan du love, at der ikke kommer en Far til fire-film mere?

”Jeg kan ikke love noget som helst. Vi må se, hvad der sker. Jeg har mange gode planer, men lige nu koncentrerer vi os om den her. Vi skal på pressetur med børnene rundt til biografer i den kommende uge. Det plejer at være meget hyggeligt.”

– Men hvis der kommer en film mere, så krydser vi fingre for, at Sofie Linde er med i den?

”Ja, lad os gøre det. Det fortjener hun efter al den omtale.”

Trailer: Far til fire og vikingerne

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko