Nyhed
17. aug. 2017 | 17:47

St. Vincent gør Dorian Gray til kvinde

Foto | Circle Cinema
St. Vincent, med det borgerlige navn Annie Clark, er kendt som populær musiker, men hun kastede sig over filmmediet som instruktør på antologi-gyseren XX.

I ny filmatisering af Oscar Wildes romanklassiker Billedet af Dorian Gray lader musikeren og instruktøren St. Vincent sin hovedperson være en kvinde.

Af Marie Hvam

I disse kvindefrigørelsestider er det forfriskende, når en film tør lade kvinder være rovdyret, der udelukkende følger sine lyster.

En ny filmatisering af Oscar Wildes victorianske romanklassiker Billedet af Dorian Gray fra 1890 er sat i produktionen. Lionsgate står bag filmen, der har fået bogens engelske titel, The Picture of Dorian Gray, skriver branchemediet Variety.

Romanen har været gennem et hav af filmatiseringer, senest i 2009, hvor instruktøren Oliver Parker forsøgte sig med Dorian Gray. I den udgave har Ben Barnes hovedrollen som den lystfulde unge mand, der får sit ungdomsportræt fanget i et magisk billede, som forhindrer ham i at ældes.

I den nye udgave vil filmskaberne ændre fortællingen ved at lade hovedpersonen være en kvinde.

Instruktøren af filmen er musikeren St. Vincent, kendt under det borgerlige navn Annie Clark, som har tidligere erfaring med at fokusere på kvindelige karakterer.

Fra sanger til instruktør
Annie Clark er primært kendt som musiker, der har lavet hits som Digital Witness og Birth in Reverse. Hun fik sin instruktørdebut tidligere i år, hvor hun i selskab med Karyn Kusama, Roxanne Benjamin og Jovanka Vuckovic stod bag antologi-gyseren XX.

Filmen består af fire små historier, som på hver sin makabre måde omhandler det at være mor og kvinde.

Clarks bidrag til antologifilmen har titlen The Birthday Party, og her må en kvinde træffe en rask beslutning for at redde sin datters børnefødselsdag, efter at hun finder sin mand død i en kontorstol.

Filmen fik premiere på Sundance-festivalen og er for nylig blevet tilgængelig på Netflix.

Der er endnu ikke meldt ud, hvem der skal spille hovedrollen som det kvindelige lystdyr. Manuskriptet skrives af David Birke, der også har stået bag manuskriptet til Paul Verhoevens thriller Elle.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko