Nyhed
20. okt. 2015 | 09:48

Ny trailer til Star Wars: The Force Awakens

Foto | Drew Struzan
Filmens plakatdesign er skabt af Drew Struzan, der også tegnede plakaterne til de første seks film i serien. Luke Skywalker glimrer ved sit fravær, hvilket har fyret op under spekulationerne blandt de mange fans.

Den første trailer i fuld længde for Star Wars: The Force Awakens er netop blevet offentliggjort. Vi giver et overblik over de kommende seks film.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

Landets Star Wars-fans er faretruende tæt på at hyperventilere efter to dage med et væld af The Force Awakens-relaterede offentliggørelser.

Først var der en ny plakat, tegnet af seriens faste plakatkunstner Drew Struzan, der straks satte gang i fanspekulationen ved at vise samtlige større roller på nær Luke Skywalker.

Så åbnede forsalget af billetter, og allerede efter det første kvarter skulle man langt ud i provinsen for at finde ordentlige pladser på premieredagen.

Hypen nåede astronomiske højder i løbet af dagen med en række ultrakorte trailer teasers, der hver viste to-tre indstillinger fra den nye trailer.

Og nu er den her så: Den første lange trailer til årets mest ventede film, der får premiere 16. december. Se traileren nederst efter artiklen!

Rumskrot på ørkenplanet
To minutter og tyve sekunder er det længste glimt af den nye film, vi har fået hidtil, og traileren giver et lidt bedre indblik i branchens mest hemmelighedsomgærdede film.

Indtil videre ved vi, at Daisy Ridley, John Boyega og Oscar Isaac er den næste generations hovedroller. Ridley spiller den ensomme Rey, der samler rumskrot på ørkenplaneten Jakku, hvor hun møder Boyegas desillusionerede stormtrooper Finn, da hans rumskib styrter ned.

På foreløbig uklar vis støder de til Isaacs rumpilot Poe Dameron, der kæmper for The Resistance mod den onde First Order, der har taget teten efter det hedengangne Imperium.

I skurkerollerne ses Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie og Adam Driver som Darth Vader-fikserede mørke Jedi Kylo Ren.

Et sted i konflikten dukker den originale trilogis hovedroller Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill op igen, men hvornår, hvorfor og hvordan er der stadig ingen svar på. Han Solo og Prinsesse Leia dukker ganske vist op i den nye trailer, men Luke er altså stadig ikke til at få øje på.

At de spiller en væsentlig rolle, understreges af den seneste plakat, hvor de har fået den øverste kreditering.

Seks film på vej
Star Wars-franchiset har haft vokseværk, siden Disney købte serien af George Lucas i 2013.

The Force Awakens er seriens officielle Episode 7 og vil blive efterfulgt af Episode 8 i 2017 og Episode 9 i 2019.

Nye instruktører står bag hvert kapitel i serien, så efter J.J. Abrams er det først Looper-instruktøren Rian Johnson og dernæst Jurassic World-instruktøren Colin Trevorrow, der fører historien videre.

Hvor den såkaldte trilogi af Star Wars Saga-film fungerer som en direkte fortsættelse efter Jediridderen vender tilbage fra 1983, vil en Anthology-serie bestå af en række spin-offs, der er mere løst forbundet til hovedhistorien.

Gareth Edwards (Godzilla) er i færd med at optage Star Wars: Rogue One.

Den handler om en oprørsgruppe, der stjæler planerne til den første Dødsstjerne som antydet i Stjernekrigen fra 1977. Felicity Jones er (tilsyneladende) frontfiguren for et cast, der også tæller Mads Mikkelsen, og filmen er sat til at få premiere kun et år efter The Force Awakens, nemlig 15. december 2016.

Forhistorien til Han Solo
Dernæst kommer Phil Lord og Chris Miller (22 Jump Street, Lego-filmen), der fortæller forhistorien til Harrison Fords heroiske smugler Han Solo. Efter planen lander den film 25. maj 2018.

Og endelig bekræftede Lucasfilm i maj, at de arbejder på en film om dusørjægeren Boba Fett, sidst set på vej ned i maven på et kviksand-monster i Jediridderen vender tilbage.

Fantastic Four-instruktøren Josh Trank var en overgang tilknyttet projektet, men han forlod det, og siden er der ikke offentliggjort et nyt navn.

Trailer: Star Wars: The Force Awakens

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko