Nyhed
28. aug. 2015 | 09:38 - Opdateret 28. aug. 2015 | 12:40

Sidste nyt fra stjernekrigen

Foto | Lucasfilm Ltd
Noget af det offentliggjorte cast til Rogue One – her dog uden Mads Mikkelsen, der også er på rollelisten. Han får blandt andet selskab af Felicity Jones, Ben Mendelsohn og Forest Whitaker.

Vi samler op på den seneste tids Star Wars-nyheder om blandt andet Mads Mikkelsen, Jurassic World-instruktør og en kommende forlystelsespark.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Den seneste tid er der sluppet adskillige nyheder ud om de nye Star Wars-film.

Siden Disney i 2012 købte rettighederne til stjernekrigssagaen og proklamerede, at tre nye film i sagaen var på vej i henholdsvis 2015, 2017 og 2019, er det jævnligt dryppet med nyheder om handlingen og rollebesætningen.

Og med den syvende episode, Star Wars: The Force Awakens, lige på trapperne med premiere 16. december, er nyhedsstrømmen den seneste tid blevet intensiveret.

Har du svært ved at finde hoved og hale i historierne, har vi samlet nogle de vigtigste her.

Set med danske briller kan vi især glæde os over, at Mads Mikkelsen fortsætter sin fine udlands-stime med en rolle i spinoff-filmen Rogue One, der får premiere til næste år.

Indtil videre er det småt med oplysningerne om handlingen og Mikkelsens rolle, men danskeren skal efter sigende optræde i en betydelig rolle på den gode side, som det jo hedder i Star Wars-universet.

Rogue One lægger sig ikke direkte i forbindelse med de foregående episoder, men kiler sig derimod handlingsmæssigt ind lige før episode fire, A New Hope fra 1977.

Store forventninger
I forbindelse med Disneys kongres og udstillingsvindue D23 Expo tidligere i august kunne instruktør J.J. Abrams yderligere løfte lidt af sløret for den forestående The Force Awakens.

”Vi har virkelig fokuseret på, hvordan vi kunne fortælle en historie på en måde, så folk ikke tænker, at vi bare laver referencer for at lave dem. Det er handler ikke om at lave en film med best of-øjeblikke, men om at fortælle en solid historie,” fortalte Abrams under Disney-udstillingen.

J.J. Abrams har allerede erfaring med science fiction-genren med titler som Star Trek Into Darkness og Super 8 på cv’et.

Den kommende syvende episode har mange gamle Star Wars-kendinge på rollelisten, blandt andre Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fischer.

Ud i det virkelige liv
På D23 Expo kunne Disney samtidig også offentliggøre, at Colin Trevorrow skal instruere den niende og foreløbigt sidste Star Wars-saga, der endnu ikke har fået noget navn. Det er den, der er sat til at få premiere i 2019.

I løbet af sommeren har Trevorrow haft enorm succes med Jurassic World, der allerede har solgt ekstremt mange billetter verden over.

Som en ekstra overraskelse for de mange fans verden over kunne Disney desuden fortælle, at de planlægger at bygge hele to forlystelsesparker baseret på Star Wars-universet.

De to parker kommer til at ligge sammen med Disneys allerede eksisterende Disney Worlds i henholdsvis Californien og Florida.

”Vi vil bringe Star Wars ud i alle hjørner af vores selskab – ikke kun på film, men også i det virkelige liv,” fortalte Disneys direktør Bob Iger under D23.

Trailer: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko