Nyhed
20. jan. 2020 | 10:50

Stemmen bag Simpsons-figur stopper

Foto | Fox
Apu Nahasapeemapetilon er det fulde navn på den indiske kioskejer i Simpsons-universet, som har fået kritik for at skabe en stereotyp karakter.

Stemmen bag den indiske kioskejer Apu i den populære animationsserie trækker sig efter kritik.

Af Nicki Bruun

For et par år siden stod den indisk-amerikanske komiker Hari Kondabolu i spidsen for dokumentaren The Problem with Apu.

Her kritiserede han og andre fremtrædende amerikanere af indisk afstamning – for eksempel komikeren Aziz Ansari og skuespilleren Kal Penn – at den indiske kioskejer Apu i The Simpsons er en ærgerlig stereotyp, hvis stemme endda leveres af hvide Hank Azaria.

Det skal han dog ikke gøre mere, fortalte skuespilleren selv i forbindelse med promoveringen af en anden tv-serie, Brockmire.

”Jeg lægger ikke stemme til længere, med mindre det bliver som en form for overgang til noget andet,” siger Hank Azaria på den såkaldte Television Critics Association, en præsentation af nye og tilbagevendende serier på amerikansk tv.

Han har tidligere givet udtryk for gerne at ville stoppe med at lægge stemme til Apu, som producerne af The Simpsons nu skal finde en løsning på.

”Det er op til dem, hvad der nu skal ske, og det har de ikke fundet ud af endnu. Vi har kun aftalt, at jeg ikke skal lægge stemme til mere,” fortæller skuespilleren.

Fælles beslutning
Skaberen af The Simpsons, Matt Groening, har tidligere været uenig i kritikken af sin figur, der er opkaldt efter den indiske instruktør Satyajit Rays Apu-trilogi.

Han har forsvaret sig med, at alle seriens figurer er stereotyper ligesom i alle andre tegneserier.

Men Hank Azaria fortalte i weekenden, at beslutningen om, at han skulle stoppe med at lægge stemme til Apu, blev truffet i fællesskab med folkene bag The Simpsons.

”Vi var alle sammen enige om det. Det føltes som det rigtige at gøre, og vi er tilfredse med beslutningen.”

Serien om de gule beboere i Springfield fik premiere på tv i 1989. Sidste år fik vi 31. sæson, og serien fortsætter i år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko