Nyhed
23. feb. 2021 | 14:36

Stjerne slutter sig til Biers serie

Foto | Des Willie
Gillian Anderson spiller i Netflix-serien The Crown rollen som den tidligere engelske premiereminister Margaret Thatcher, men nu skal skuespilleren forsøge sig som præsidentfrue.

Skuespilleren Gillian Anderson skal medvirke i Susanne Biers i forvejen stjernespækkede serie om amerikanske præsidentfruer gennem tiden.

Af Nicki Bruun

Susanne Bier kommer til at arbejde med nogle af tidens bedste skuespillere, når instruktøren starter optagelserne af den amerikanske tv-serie The First Lady.

Foruden Viola Davis og Michelle Pfeiffer vil en af hovedrollerne blive spillet af Gillian Anderson, skriver branchemediet Variety.

Hun er blevet hyret til at medvirke som Eleanor Roosevelt i serien, der følger præsidentfruer over en årrække og forskellige embeder.

Viola Davis har rollen som Michelle Obama, mens Michelle Pfeiffer skal spille Betty Ford.

The First Lady vil give et anderledes indblik i magtens centrum i Det Hvide Hus ved at fokusere på kvinderne bag verdens mest magtfulde mand. Og det bliver også med prominente kvinder foran og bag kameraet.

”Gillian Anderson har en fantastisk rækkevidde som skuespiller – hun er det perfekte valg til at fuldende en trio af ikoniske kvinder,” siger Amy Israel fra tv-kanalen Showtime, der står bag serien.

”Det er inspirerende at have Gillian, Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Susanne Bier og produceren Cathy Schulman i spidsen for The First Lady. De har lagt op til en stor Showtime-serie.”

Fokus på borgerrettigheder
Gillian Anderson slog for alvor igennem som den ene halvdel af makkerparret Mulder og Scully i serien The X-Files.

Siden har den populære skuespiller haft et hav af roller, men de seneste år er hun særligt blevet bemærket for sin præstation som Margaret Thatcher i Netflix-serien The Crown.

Eleanor Roosevelt er en anden opsigtsvækkende historisk figur.

Hun var førstedame fra 1933 til 1945, hvor hendes mand Franklin D. Roosevelt var den amerikanske præsident, der førte USA ind i Anden Verdenskrig og var stærkt medvirkende til de allieredes sejr over Nazi-Tyskland.

Eleanor blev kendt som en politisk figur i egen ret og var kontroversiel i samtiden på grund af sit fokus på borgerrettigheder.

Rollelisten til The First Lady tæller også kendte navne som Aaron Eckhart og Judy Greer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko