Nyhed
22. jan. 2021 | 12:40

Susanne Bier laver serie om præsidentfruer

Foto | Niko Tavernise
Danske Susanne Bier styrer optagelserne af HBO-serien The Undoing i New York. Nu gør instruktøren klar til at arbejde med kabel-kanalens konkurrent Showtime i ny serier.

Danskeren skal instruere Viola Davis og Michelle Pfeiffer i stort anlagt tv-serie om kvinderne bag verdens mest magtfulde mænd.

Af Nicki Bruun

Susanne Bier har gjort det til sit adelsmærke at instruere højtprofilerede serier for nogle af de største spillere i tv-land.

Sidste år stod hun bag det populære mysteriedrama The Undoing for HBO, og inden da nød hun succes med Emmy-vinderen Natportieren for britiske BBC.

Nu er danskeren klar med sin næste, stort anlagte serie, denne gang for kabel-kanalen Showtime.

Bier skal instruere stjernerne Viola Davis og Michelle Pfeiffer som præsidentfruerne Michelle Obama og Betty Ford i tv-serien The First Lady, skriver branchemediet Variety.

”Susanne er en visionær instruktør, der kontrollerer skærmen med vild ærlighed og en unik visuel stil,” siger Showtimes programchef Amy Israel.

”Med de her forrygende kunstnere foran og bag kameraet glæder vi os meget – især i dette særlige øjeblik for vores nation – til The First Lady.”

Kamp om serierne
De seneste år har været fulde af succes for Susanne Bier.

Den danske instruktør, der i 2011 vandt en Oscar for Hævnen, lavede i 2018 gyserdramaet Bird Box for Netflix. Filmen blev ifølge streamingtjenesten en af de mest populære på Netflix nogensinde.

Showtime-serier som The First Lady har i Danmark primært kunnet streames på HBO Nordic, som i løbet af 2021 overgår til ligesom i USA at hedde HBO Max med andet originalt produceret indhold.

Men i den store streaming-krig vil The First Lady formentlig komme på streamingtjenesten Paramount+, der bliver relanceret herhjemme den 25. marts.

Her vil man fremover kunne se serier produceret af de store tv-studier Showtime og CBS.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko