Nyhed
22. sep. 2022 | 10:00

Stjernespækket dansk storfilm

Foto | Henrik Ohsten
Mads Mikkelsen under optagelserne af Bastarden, hvor han spiller den stålsatte kaptajn Ludvig Kahlen, der trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere den jyske hede.

Unge talenter skal spille over for Mads Mikkelsen i Nikolaj Arcels Bastarden, der tidligere havde arbejdstitlen Kongens land.

Af Jonathan Lebeda

Zentropa afslørede under dette års Cannes-festival, at Mads Mikkelsen og Amanda Collin har hovedrollerne i Nikolaj Arcels kommende film.

Dengang var arbejdstitlen Kongens land, men nu er titlen ændret til Bastarden.

Det har Zentropa i dag offentliggjort i en pressemeddelelse, hvor filmselskabet også afslører, hvem der mere er på rollelisten i det historiske drama, som Arcel og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet til.

I rollen som Mads Mikkelsens modstander ses Simon Bennebjerg, der spiller den lokale godsejer Frederik de Schinkel. Bennebjerg er kendt fra Bille Augusts Pagten, hvor han spiller forfatteren Thorkild Bjørnvig, der sikrede ham en Robert for bedste mandlige hovedrolle.

Amanda Collin spiller den handlekraftige Ann Barbara, som er godsejerens bortløbne husholderske.

Skandinaviske stortalenter
Bastarden foregår i 1755 og handler om Frederik 5.’s ønske om at kolonisere den enorme jyske hede, der er det sidste utæmmede del af hans rige.

Drømmen er så godt som død, men den stålsatte kaptajn Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden.

Rollelisten byder på flere unge, skandinaviske talenter.

Svenske Gustav Lindh indtager rollen som præsten Anton Eklund, der bliver Ludvig Kahlens usandsynlige allierede.

Det danske biografpublikum fik øjnene op for det svenske stortalent i den prisbelønnede Dronningen, hvor han spillerden unge mand, som bliver forført af sin stedmor (Trine Dyrholm).

Norske Kristine Kujath Thorp spiller Frederik de Schinkels kusine Edel Helene, der bliver fanget i et spil om magt og kærlighed mellem hendes fætter og Ludvig Kahlen.

Hun er kendt for sine stærke præstationer i de danske serier Noget om Emma og Vild sommer. Senest imponerede hun med hovedrollen i den norske Syk pike, der var med på dette års Cannes-festival, hvor vi interviewede hende om gennembruddet.

Desuden byder rollelisten på navne som Jakob Lohmann, Morten Hee Andersen, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson og Søren Malling.

Den danske kongerække
Nikolaj Arcel er en af Danmarks førende filmskabere. Han har tidligere blandt andet instrueret En kongelig affære, der blev en stor biografsucces.

Efter nogle år i Hollywood, hvor han instruerede Stephen King-filmatiseringen The Dark Tower, vender han hjem med Bastarden, der også er en historie med rødder i den danske kongerække.

Bastarden bygger på en autentisk historie og er baseret på Ida Jessens bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020. Fortællingen er et storslået drama om ambition, magt, hævn og kærlighed.

Optagelserne er netop startet og kommer til at foregå i Tjekkiet, Tyskland og Jylland.

Bastarden får biografpremiere i efteråret 2023.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko