Cannes 2019
18. maj 2019 | 21:13

”Streaming er fremtiden”

Foto | Scott Garf
Nicolas Winding Refn klædte sig på til rollen som instruktør på den amerikanske serie Too Old to Die Young, der har undertitlen North of Hollywood, West of Hell.

Nicolas Winding Refn insisterer på at have lavet en tretten timer lang film med Too Old to Die Young på et pressemøde, hvor han hævder at være svigersøn til en afdød filmlegende.

Af Nicki Bruun

Nicolas Winding Refn kom til Cannes samtidig med regnen.

På en dag, hvor en let støvregn lagde sig som en beroligende dyne over den ellers hektiske filmfest, fortalte den danske instruktør på et pressemøde om sin Amazon-serie Too Old to Die Young.

Som det første slog han fast, at det faktisk slet ikke er en serie.

”Det her er en tretten timer lang film, der er lavet til streaming, ikke tv. Tv er til reality-shows og nyheder, men streaming er fremtiden,” sagde Nicolas Winding Refn.

Senere på pressemødet kom den danske instruktør med en udmelding, som han har fortalt før, men som ikke er mindre mystisk og interessant af den grund. Nemlig at en filmlegende er Refns kone Liv Corfixens far.

”Min kones biologiske far er Fritz Lang, så jeg tænkte på, hvad min svigerfar ville have gjort, hvis han levede i dag. Han ville nok være gået ind i streaming, for mulighederne er uendelige,” fortalte Nicolas Winding Refn.

”I film har jeg automatisk begrænsninger, hvilket kan være godt kreativt, men der er også noget forudsigeligt ved det. Streaming er et hav af muligheder, og idéen om at lave noget uden kontrol – hver dag mødte vi på arbejde og malede, indtil jeg havde brugt alle pengene. Men på det tidspunkt havde vi optaget i ti måneder.”

År 0 i Cannes
Bortset fra spekulationer om Liv Corfixens fædrene ophav (på Wikipedia står fotografen Teit Jørgensen opført som hendes far) bød pressemødet ikke på de store bomber.

Samtalen flød i samme adstadige tempo som Too Old to Die Young. Den handler om politimanden Martin, der i fritiden arbejder som lejemorder. Han spilles af Miles Teller, som også var til stede på pressemødet og fortalte om optagelserne, hvor en scene kunne være at kigge på en mand, der graver et hul i tolv minutter.

Trods instruktørens insisteren på at have lavet en film, er det nemmest at kalde den en serie, fordi den foregår i ti afsnit af over en time hver. Nicolas Winding Refn havde valgt at vise afsnit fire og fem med den forklaring, at han hellere ville give et indtryk af seriens bankende hjerte end at introducere en karakter.

Tidligere har Cannes vist hele sæsoner af Jane Campions Top of the Lake: China Girl og David Lynch’ Twin Peaks: The Return. Men nu er festivalen virkelig trådt ind i fremtiden, mener Nicolas Winding Refn.

”Cannes er et meget følelsesladet sted for mig, fordi det repræsenterer hele idéen om at fejre kreativitet. Så at blive vist her er år 0. Cannes har ændret sig og er muteret ind i fremtiden,” sagde danskeren, som senere blev spurgt af ordstyreren, hvilket øjeblik i serien der virkelig definerer Too Old to Die Young.

”Det er i niende afsnit, men jeg kan ikke afsløre noget,” svarede han med et skælmsk smil.

Too Old to Die Young får dansk og international premiere på Amazon Prime den 14. juni.

Trailer: Too Old to Die Young

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 72 og løber fra 14. til 25. maj 2019.

© Filmmagasinet Ekko