Nyhed
18. okt. 2018 | 19:18

Orange Is the New Black lukker og slukker

Foto | Netflix
Alle gode ting får en ende – også for det forrygende ensemble af spraglede kvinder, der har løftet fortællingen om Piper Chapman i et kvindefængsel til det mindeværdige.

Næste års syvende sæson af Netflix’ populære serie om en overklassekvinde i et kvindefængsel bliver den sidste.

Af Frederik Bakkerud

Sommeren næste år byder på såvel gensyn som afsked med en af Netflix’ første og mest populære egne serier, når Orange Is the New Black ruller over skærmene derhjemme for sidste gang.

Dermed sættes der efter syv sæsoner punktum for serien, der i fem år har behandlet vigtige emner som race og seksualitet.

Serien kredser om overklassekvinden Piper Chapman, der havner i kvindefængslet Litchfield, fordi hun ti år tidligere har begået en lovovertrædelse. Det kommer der komiske og alvorlige sammenstød ud af.

I 2016 blev serien fornyet med hele tre sæsoner, inden fjerde sæson havde fået premiere.

Bad ass-damer
Også en anden af Netflix’ vigtigste og ældste serier, House of Cards, må lade livet efter den kommende, sjette sæson, der får premiere på streamingtjenesten 2. november.

Mens den er blevet skæmmet af overgrebsanklager mod stjernen Kevin Spacey, der er blevet pillet ud af seneste sæson, virker afslutningen af Orange Is the New Black mere harmonisk.

I en Twitter-video lover skuespillerne, at den syvende og sidste sæson ikke vil skuffe.

”Efter syv sæsoner er det på tide at komme ud af fængslet,” siger serieskaber Jenji Kohan ifølge flere medier. ”Jeg kommer til at savne alle Litchfields bad ass-damer og den utrolige besætning, vi har arbejdet med.”

”Mit hjerte er orange, men falmer til sort,” siger hun.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko