Nyhed
30. dec. 2015 | 10:15

Tarantino-western deler anmelderne

Foto | Andrew Cooper
Tim Roth, Kurt Russell og Jennifer Jason Leigh spiller tre af de luskede sjæle, der søger ly for snestormen i Tarantinos The Hateful Eight.

De amerikanske anmeldere kan ikke blive enige om, hvorvidt The Hateful Eight er profan poesi eller dum og uovervejet.

Af Rasmus Kruse

Quentin Tarantinos længe ventede ottende film, The Hateful Eight, havde første juledag premiere i de amerikanske biografer i 70 mm-udgaven, som er seks minutter længere.

De første anmeldelser er dukket op, og ikke overraskende deler western-filmen anmelderne.

På anmeldelsessiden Rotten Tomatoes er 75 % af kritikerne dog positive, og på Metacritic, der indsamler anmeldelser og giver dem en numerisk værdi ud af 100, ligger den på 69.

Dynamit-dialog
The Hateful Eight handler om en dusørjæger, der under transporten af en fange, må søge ly fra en snestorm i en hytte fyldt med forbryderiske, skumle typer.

Blandt de stærkt positive er Peter Debruge fra branchebladet Variety.

”Filmen leverer absolut de øjeblik-til-øjeblik nydelser, som fans er blevet forvente med. Fra dynamit-dialog til krudttønde-konfrontationer.”

Peter Travers fra kulturmagasinet Rolling Stone fremhæver Tarantinos dialog: ”Taranino skriver som en flammekaster. Hans brandvarme dialog føles som profan poesi.”

The Hollywood Reporter er også begejstret for filmen.

”Der er ingen tvivl om, hvem der har skrevet den overdådige, bidende, profane og ofte sjove dialog, som de glimrende skuespillere leverer med tydelig glæde,” skriver Todd McCarthy fra The Hollywood Reporter.

Blodbad og kaos
Noget mindre begejstret er A.O. Scott fra The New York Times. Tarantino gentager sig selv, mener Scott, og meget af filmens grimhed virker ifølge anmelderen ”dumt og uovervejet”.

Endnu hårdere medfart får den af The Washington Post, som blot giver The Hateful Eight halvanden stjerne ud af fire.

”Det brede lærred bliver spildt på et ordfyldt, klaustrofobisk kammerspil, der i vanlig Tarantino-stil ender i et ondskabsfuldt morads af blodbad og kaos,” skriver Ann Hornaday fra The Washington Post.

Hvem du er enig med, kan du finde ud af den 4. januar, når 70mm-udgaven af The Hateful Eight får premiere i Imperial.

Trailer: The Hateful Eight

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko