Nyhed
02. nov. 2015 | 15:41

Amerikansk politi boykotter Tarantino

Foto | Andrew Cooper
Quentin Tarantino er altid leveringsdygtig i kontroversielle meninger om det amerikanske samfund. Nu har han rettet skytset mod politiet.

Store dele af det amerikanske politi har valgt at boykotte The Hateful Eight efter Quentin Tarantinos udtalelser om politivold.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Allerede inden Quentin Tarantino western The Hateful Eight har haft premiere, vækker den nu furore i USA.

Dele af det amerikanske politi har nemlig valgt at boykotte filmen, når den får premiere op til jul. Årsagen er, at Tarantino har udtalt sig kritisk om politiet og blandt andet kaldt dem ”morderiske”.

Nu opfordrer det amerikanske politiforbund National Association of Police Organizations (NAPO) sine medlemmer til at afbryde et samarbejde med Tarantino. Forbundet repræsenterer mere end 240.000 politibetjente.

Det skriver det amerikanske filmbrancheblad Variety.

”Vi opfordrer betjentene til ikke at udføre specialopgave eller uden for tjeneste-job for Tarantinos projekter som for eksempel at sørge for sikkerhed, trafikkontrol eller teknisk hjælp. Vi bliver nødt til at sende en klar besked om, at en så hadsk retorik mod politiet er uacceptabel,” skriver NAPO på deres hjemmeside.

På de myrdedes side
Quentin Tarantinos kontroversielle udtalelser om politiet faldt i en tale under en demonstration mod politivold den 24. oktober i New York. Demonstrationen var en reaktion på de mange episoder med voldelige politimænd, USA har oplevet den seneste tid.

”Jeg er et menneske med en samvittighed. Og hvis man mener, der udrettes mord, bliver man nødt til at kæmpe imod det. Jeg er her for at stå på de myrdedes side,” udtalte instruktøren, der har skabt postmoderne hovedværker som Pulp Fiction og Reservoir Dogs.

”Det her problem bliver der slet ikke taget hånd om. Det er derfor, vi er mødt frem i dag. Hvis der blevet taget hånd om det, ville de morderiske betjente sidde i fængsel eller i det mindste være anklaget.” 

The Hateful Eight får dansk premiere 7. januar 2016 og har blandt andet Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh og Samuel L. Jackson på rollelisten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko